Video ⟩ "TTT Rīga" basketbolistes piedzīvo pamatīgu sakāvi Eirolīgas mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

"TTT Rīga" basketbolistes trešdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē piedzīvoja sagrāvi pret Čehijas komandu Prāgas ZVVZ USK.

"TTT Rīga" piekāpās ZVVZ USK ar 52:103 (12:30, 5:21, 19:27, 16:25).

Spēles 11. sekundē mājinieces ar divpunktu metienu vadībā izvirzīja Džesmīna Tomasa, bet pēc 43 spēlētām sekundēm vēlreiz mājinieces vadībā izvirzīja Ieva Pulvere - 4:2. Uz to viešņas atbildēja ar 11 pēc kārtas gūtiem punktiem, ceturtajā minūtē panākot 13:4.

Ieilgušo "sausuma" periodu ar diviem precīziem soda metieniem pārtrauca Pulvere, panākot 6:13, tomēr ar vēl vienu izrāvienu astoņu punktu vērtībā nepilnas pusotras minūtes laikā viešņas panāca jau 26:10 savā labā.

75 sekundes pirms ceturtdaļas beigām izrāvienu apturēja Aija Klakocka ar diviem gūtiem punktiem (12:26), taču nākamos punktus rīdziniecēm nācās gaidīt gandrīz ceturtdaļu - deviņas minūtes un 58 sekundes. Minūti un 17 sekundes pirms puslaika beigām trīspunktu metienu realizēja Ieva Korzāne - 15:49.

21 sekundi pirms pārtraukuma Daugile Šarauskaite palielināja "TTT Rīga" ceturtdaļā gūto punktu skaitu līdz pieciem, pēc tam nerealizēdama soda metienu 17:51 pēc divām ceturtdaļām.

Trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība Prāgas kluba labā turpināja svārstīties 30 un vairāk punktu robežās, ceturtdaļas beigās veicot vēl vienu izrāvienu. Pēc tam, kad Pulvere divas minūtes un 57 sekundes pirms ceturtdaļas beigām bija realizējusi trīspunktu metienu (36:67), nākamos trīs punktus mājinieču labā Pulvere guva, kad pēdējā ceturtdaļā bija aizritējušas 42 sekundes, panākot 39:78.

Nekas būtiski nemainījās arī pēdējā ceturtdaļā, notikumus laukumā pārliecinoši kontrolējot ZVVZ USK basketbolistēm.

Pulvere šajā mačā guva 16, bet Tomasa 12 punktus. Septiņus punktus pievienoja Vanesa Jasa un sešus - Korzāne.

Viešņām Marija Konde sakrāja 25 punktus un astoņas atlēkušās bumbas. Ar 22 punktiem finišēja Briana Džonsa, bet ar 20 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm - Alisa Tomasa.

Rīdzinieces ar divām uzvarām sešās spēlēs A grupā ieņēma piekto vietu, bet Prāgas basketbolistes ar četriem panākumiem ir otrās.

"TTT Rīga" sezonas pirmajās divās spēlēs zaudēja iepriekšējās sezonas finālistēm Jekaterinburgas UGMK un Salamankas "Perfumeries Avenida", pēc tam svinēja divas uzvaras pār Maskavas MBA un Venēcijas "Umana Reyer", bet iepriekšējā duelī tika atzīts Latas BLMA pārākums.

ZVVZ USK sezonas ievadā zaudēja Latas komandai, vēlāk uzvarēja maskavietes un Seksārdas KSC, pēc tam minimāli piekāpās UGMK, savukārt pēdējā mačā izdevās uzveikt Salamankas klubu.

Pretinieču galvenā trenere Natālija Hejkova ir vienīgā trenere, kura Eirolīgā uzvarējusi ar trim dažādiem klubiem - "Ružomberok" 1999. un 2000. gadā, Maskavas apgabala "Spartak" 2007. un 2008. gadā, ZVVZ USK 2015. gadā. Trenere Prāgā strādā no 2012. gada. Deviņās sezonās izcīnīti deviņi Čehijas čempioņu tituli (2013. - 2021.), trīsreiz - Čehijas kauss (2014., 2015., 2021.), kā arī uzvara Eirolīgā (2015.) un Eiropas Superkauss (2015.).

Treneres vadībā Prāgas klubs Eirolīgā četras reizes sasniedzis "Četru finālu" (ceturtā vieta 2016. un 2017., trešā vieta 2019. gadā). Pašreiz komandā spēlē divas basketbolistes no Eirolīgas čempionu sastāva - Alena Hanušova un Terēza Vioralova.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022. gada 1. februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu