Laikraksts: Austrālija apsver Pekinas olimpisko spēļu diplomātisko boikotu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas valdība apsver iespēju diplomātiski boikotēt 2022. gada Pekinas Ziemas olimpiskās spēles, vēsta laikraksts "The Sydney Morning Herald".

Boikota iespēja apsvērta, politiķiem bažījoties par cilvēktiesību ievērošanu Ķīnā.

Situācija saasinājās vēl vairāk pēc tam, kad uz vairākām nedēļām pazuda 35 gadus vecā Ķīnas tenisiste Šuai Pena, kura apsūdzēja bijušo Ķīnas vicepremjeru Gaoli Džanu seksuālā vardarbībā. 

Austrālijas Ziemas olimpiskās komandas vadītājs Džefs Lipšuts norāda, ka valdības amatpersonām jāturpina publiski atbalstīt valsts sportistus neatkarīgi no tā, vai stāsies spēkā diplomātiskais boikots.

Diplomātisko boikotu apsverot arī ASV un Lielbritānija. Tas nozīmē, ka sportisti varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs un viņus tas nekādi neietekmēs, bet uz Ķīnu nedosies šo valstu augstākās amatpersonas, politiķi. 

Jau divus gadus neviens no Austrālijas ministriem nav apmeklējis Ķīnu, tāpēc diplomātiskais boikots ir ļoti ticams, norādījis Austrālijas Sporta ministrs un senators Ričards Kolbeks. Senators Rekss Patriks iepriekš aicināja olimpiskās spēles Pekinā boikotēt pilnībā. 

Lipšuts atklājis, ka Austrālijas sportisti ir iepazīstināti ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteikumiem un viņš mudinājis atlētus paust savu viedokli svarīgos jautājumos, ja viņi jūt nepieciešamību to darīt. Viņš arī piebilda, ka sportistiem jāņem vērā SOK un rīkotājvalsts nostādnes, ierobežojumi.

"Sportistiem jāvar izteikties. Mēs aicinām sportistus paust savu viedokli. Bet atgādināšu, ka pret spēļu saimniekiem ir jāizturas ar cieņu, būsim Ķīnā viesi, tāpēc jārod piemērots laiks un vieta. Tas ir katra sportista ziņā," "The Sydney Morning Herald" sacīja Lipšuts.

Ziemas olimpiskās spēles Pekinā notiks no 4. līdz 20. februārim. Pekina būs pirmā pilsēta vēsturē, kurā notikušas gan vasaras, gan ziemas spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu