Tallinas "Flora" pārraksta Baltijas futbola vēsturi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tallinas "Flora" komanda.
Tallinas "Flora" komanda. Foto: https://www.facebook.com/FCFlora

Tallinas "Flora" ceturtdien UEFA Konferences līgas mačā izcīnīja negaidītu panākumu un kļuva par pirmo Baltijas futbola komandu, kas uzvarējusi kādā no Eirokausu grupu turnīru spēlēm.

"Flora" savā "A. Le Coq Arena" stadionā Tallinā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja pazīstamo Serbijas komandu Belgradas "Partizan".

Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē, kad Markuss Poms izdarīja piespēli tikpat kā no laukuma viduslīnijas. Uzbrukuma noslēgumā Martins Millers apsteidza pretinieku aizsargus un ar galvu raidīja bumbu mērķī - 1:0.

Uzvara talliniešiem, kuri turpina spēlēt tikai ar Igaunijas futbolistiem, saglabā cerības uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

"Flora" ir otrā Baltijas komanda, kas spēlē Eiropas klubu turnīru pamatsacensībās. Pirms 12 gadiem UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā iekļuva "Ventspils", kas sešos mačos trīsreiz spēlēja neizšķirti un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Vēlāk šajā grupā savā starpā tiksies Kipras vienība Famagustas "Anorthosis" un Beļģijas klubs "Gent".

B apakšgrupā pirmo vietu ar desmit punktiem četrās spēlēs ieņem "Gent", tālāk ar septiņiem punktiem piecās cīņās ir "Partizan", pieci punkti piecos mačos ir "Flora" futbolistiem, bet tabulu ar diviem punktiem četros dueļos noslēdz "Anorthosis".

Jaunizveidotā UEFA Konferences līga ir pēc spēka trešā līmeņa turnīrs aiz UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas.

Pamatturnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā iekļūs katras grupas uzvarētāja, bet otro vietu ieguvējas sacentīsies "play-off" pirmajā kārtā.

Fināls paredzēts 25.maijā Tirānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu