Video ⟩ Banki: Arī mēs bijām pelnījuši uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase bija pelnījusi izcīnīt uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā mačā, pēcspēles preses konferencē pauda galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas basketbolisti ceturtdien Belgradā ar rezultātu 100:101 (33:28, 23:24, 19:25, 25:24) zaudēja Serbijai.

"Šovakar arī mēs bijām pelnījuši uzvaru. Arī līdzjutēji bija pelnījuši pagarinājumu. Daudzas detaļas ietekmēja spēli, taču esmu apmierināts ar spēlētāju attieksmi pret maču. Esam tikai nesen sanākuši kopā un nebija iespējas iespēlēt taktiku. Esmu priecīgs par to drosmi un profesionalitāti, ko demonstrēja mana komanda. Protams, ka bija kļūdas, taču nav laika nožēlai, jo jāgatavojas nākamajam mačam," stāstīja Banki.

Latvijas izlases galvenais treneris gan nebija apmierināts ar epizodi, kurā pāris sekundes pirms pamatlaika beigām pretiniekiem tika piešķirti soda metieni.

"Īstie līderi šajā mačā bija spēlētāji. Kādēļ jāļauj kādam citam izlemt spēles liktenis? Mačs tika izšķirts ar piešķirtu pārkāpumu, kur nebija kontakta," teica Banki.

Tikmēr Latvijas izlases aizsargs Rihards Lomažs, kurš šajā mačā guva 33 punktus, atzina, ka spēle bija smaga un komanda ir sarūgtināta par zaudējumu. Tajā pat laikā viņš ir lepns par komandu un to, kāda tai bija attieksme pret smagu izbraukuma spēli.

"Domāju, ka bijām pelnījuši vismaz spēlēt pagarinājumu. Ir grūti uzvarēt spēli, ja ielaiž 101 punktu. Nebija daudz laika sagatavoties mačam, taču domāju, ka varam strādāt labāk aizsardzībā. Lai uzvarētu šādas komandas, ir labāk jāspēlē aizsardzībā," secināja Lomažs.

Pirmdien Latvija "Arēnā Rīga" tiksies ar Slovākiju, kas ceturtdien mājās ar rezultātu 57:83 (11:15, 24:21, 11:25, 11:22) piekāpās Beļģijai.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar Serbijas, Beļģijas un Slovākijas valstsvienībām. Latvieši šovasar Rīgā uzvarēja savā laukumā notikušajā priekškvalifikācijas turnīrā un ieguva vietu kvalifikācijas sacensībās.

Latvijas izlase ar Serbiju tikusies deviņas reizes un visās deviņās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus. Pēdējo reizi abas valstsvienības tikās 2017.gada Eiropas čempionāta apakšgrupā, kur latvieši zaudēja ar 82:92. No šī sasaukuma toreiz Latvijas izlases sastāvā bija Dairis Bertāns, Aigars Šķēle un Andrejs Gražulis. Tāpat Latvijas izlase zaudējusi vienīgajā mačā pret Serbiju un Melnkalni un abās cīņās pret Dienvidslāviju.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā 32 Eiropas zonas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Ar katru grupas komandu notiks divas spēles - viena mājās, viena viesos. Spēles paredzētas trīs logos: 20.-30.novembris, 21.februāris - 1.marts (2022.gads), 27.jūnijs - 5.jūlijs (2022.gads).

Katras grupas trīs spēcīgākās izlases iekļūs kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur aizvadīs vēl sešas spēles. Šajā kārtā spēles notiks 22.-30.augusts, 7.-15.novembris, 20.-28.februāris (2023.gads). Katrā no logiem izlases aizvadīs divas spēles.

Pasaules kausa pamatturnīru sasniegs četru grupu trīs spēcīgākās izlases. Kopumā no Eiropas zonas Pasaules kausam kvalificēsies 12 valstsvienības.

Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei ar Serbiju: Kristers Zoriks, Artis Ate (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Vircburgas "s.Oliver", Vācija), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs (Denizli "Yukatel Merkezefend", Turcija), Mārtiņš Laksa (Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar", Ungārija), Rodions Kurucs (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz", Itālija), Kaspars Bērziņš (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva), Klāvs Čavars (Bidgoščas "Astoria", Polija).

Serbijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei ar Latviju: Jovans Novaks, Dušans Rističs (abi - Fuenlavradas "Urbas", Spānija), Milošs Teodošičs (Boloņas "Virtus", Itālija), Aleksa Radanovs (Laktaši "Igokea", Bosnija un Hercegovina), Balša Koprivica, Aleksa Avramovičs, Urošs Trifunovičs, Nemaņa Dangubičs, Rade Zagoracs, Alens Smailagičs (visi - Belgradas "Partizan"), Nikola Jovičs (Belgradas "Mega Mozzart"), Marko Jagodičs Kuridža (Podgorices "Budučnost Voli", Melnkalne).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu