Rio olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājam piespriests 30 gadu cietumsods

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājam Karlosam Arturam Nuzmanam piespriests 30 gadu un 11 mēnešu cietumsods, vēsta laikraksts "The Guardian".

Viņš apsūdzēts balsu pirkšanā Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkošanai.

Tāpat funkcionāru apsūdz korupcijā, dalībā noziedzīgā organizācijā, naudas atmazgāšanā un par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

79 gadus vecais Nuzmans netiks ieslodzīts aiz restēm, kamēr netiks izskatītas visas viņa advokāta apelācijas. Viņš un viņa advokāts tiesas lēmumu komentēt atteikušies.

Nuzmans vadīja Brazīlijas Olimpisko komiteju vairāk nekā divus gadu desmitus.

Nuzmans jau 2017. gadā tika arestēts uz aizdomu pamata par kukuļa organizēšanu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļiem. Kukuļos viņš un viņa līdzgaitnieki esot samaksājuši aptuveni divus miljonus ASV dolāru, lai nodrošinātu iespēju Riodežaneiro rīkot 2016. gada vasaras olimpiskās spēles.

Līdz ar Nuzmanu notiesāts arī bijušais Riodežaneiro gubernators Serhio Kabrals un Riodežaneiro spēļu ģenerāldirektors Leonardo Grainers. Kabralam piespriests 10 gadu un astoņu mēnešu cietumsods, bet Graineram aiz restēm būs jāpavada 13 gadi un 10 mēneši.

Iepriekš Francijas laikraksts "Le Monde" vēstīja, ka SOK locekļi tika uzpirkti trīs dienas pirms organizācijas sesijas Kopenhāgenā 2009. gada oktobrī, kur Riodežaneiro ieguva tiesības rīkot olimpiskās spēles, izkonkurējot Čikāgu, Madridi un Tokiju.

Aptuveni divi miljoni ASV dolāru samaksāti apmaiņā pret sešām balsīm. Shēmā iesaistīts arī uzņēmējs Artūrs Soaress, kurš arī saņēmis cietumsodu.  

Nuzmans pārstāvēja Brazīlijas volejbola izlasi 1964. gada olimpiskajās spēlēs Tokijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu