Brāļi Šici izcīna uzvaru otrajā Pasaules kausa posmā; Bots/Plūme piedzīvo kritienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici sestdien Sočos izcīnīja uzvaru otrajā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā divnieku sacensībās, bet otrs Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piedzīvoja kritienu abos braucienos.

Brāļi Šici divu braucienu summā finišēja minūtē un 39,783 sekundēs, sasniedzot labāko rezultātu.

Otrajā vietā ierindojās Krievijas divnieks Andrejs Bogdanovs un Jurijs Prohorovs, kuri Latvijas sportistiem piekāpās 0,120 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Vācijas ekipāža Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, Latvijas divniekam piekāpjoties 0,229 sekundes.

Bots/Plūme otrajā braucienā nesasniedza finišu.

Pirmajā braucienā Šici startēja ar 21.numuru, un uzrādīja otro labāko laiku - 49,726 sekundes, Bogdanovam un Prohorovam piekāpjoties 0,066 sekundes. Krievijas ekipāža trasi veica 49,660 sekundēs.

Bots/Plūme startēja ar 23.numuru un trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu, taču sasniedza finiša līniju, zaudējot līderiem 15,544 sekundes.

Kritienu piedzīvoja divas Itālijas ekipāžas, taču, tāpat kā Latvijas divnieks, spēja sasniegt finišu un kvalificēties otrajam braucienam.

Startēja 23 ekipāžas.

Arī divu posmu summā vadībā ar 170 punktiem ir izvirzījušies brāļi Šici. Viņi par desmit punktiem apsteidz vācu divnieku Tonijs Egerts/Saša Benekens un par 59 punktiem - Bogdanovu un Prohorovu.

Bots/Plūme ar 72 punktiem pēc diviem posmiem ieņem desmito pozīciju 29 startējušo ekipāžu vidū.

Pagājušajā nedēļā Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā Šici bija trešie, bet Bots/Plūme guva piekto pozīciju, kamēr uzvaru svinēja vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens.

Šiciem iepriekšējā sezona bija viena no labākajām karjerā, jo kopvērtējumā viņi izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienam austriešiem Tomasam Štoijam/Lorencam Kolleram. Viņu kontā bija arī divas uzvaras, Eiropas čempionātā Siguldā un sprintā Insbrukā.

Jaunajiem braucējiem Botam/Plūmam 2020./2021.gada sezona bija izlaušanās sezona, kurā viņi bija astotie kopvērtējumā. Sezonai punktu viņi pielika ar savu karjerā pirmo uzvaru, finišējot pirmie Sanktmoricas trasē.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šajā nestartē Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sestdien sievietēm pirmais brauciens būs plkst.12.45, bet otrajam starts tiks dots plkst.14.10.

Svētdien būs sacensības vīriešu vieniniekiem un komandu stafete.

Sočos posms norisināsies arī 4./5.decembrī. Turpinājumā 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu