Kamaniņbraucējs Aparjods izcīna piekto vietu Pasaules kausa sacensībās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: Mareks Gaļonovskis/FotoMan.lv

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Sočos ieņēma piekto vietu Pasaules kausa otrajā posmā, Gints Bērziņš bija devītajā, Riks Kristens Rozītis 15., bet Artūrs Dārznieks - 21.pozīcijā.

Siltie laikapstākļi pamatīgi ietekmēja sacensību rezultātus, kas abos braucienos vēlāk startējušajiem sportistiem bija sliktāki.

Tādējādi ar 17.numuru startējušais Aparjods, trasi veicot 52,116 sekundēs, pēc pirmā brauciena bija līderis, bet Rozītis, kuram bija 13. starta numurs, bija 0,101 sekundi lēnāks un ieņēma trešo pozīciju. Otrais 0,021 sekundi aiz Aparjoda bija itālis Dominiks Fišnallers.

Vairāki augstākā līmeņa braucēji pēc pirmā brauciena bija otrajā un trešajā desmitā, turpretī pirmajā desmitniekā bija vairāki pārsteigumi, piemēram, sestais bija ukrainis Antons Dukačs. Bērziņš Aparjodam zaudēja 0,609 sekundes un ieņēma 17.vietu, bet Dārznieks ar 1,151 sekundes deficītu bija 30., apsteidzot divus kamaniņu braucējus.

Otro braucienu Aparjods veica kā pēdējais un trases stāvoklis neviesa cerības uz uzvaras nosargāšanu divu braucienu summā. Tomēr labs brauciens latviešu sportistam ļāva uzrādīt 18.rezultātu un summā ieņemt piekto vietu.

Uzvaru svinēja vācietis Johanness Ludvigs, kurš pēc pirmā brauciena bija 20., bet otrajā - pirmais. Tuvākais sekotājs, viņa tautietis Fēlikss Lohs zaudēja 0,158 sekundes, bet 0,208 sekundes atpalika mājinieks Romāns Repilovs.

Aparjods zaudēja 0,401 sekundi. Bērziņš otrajā braucienā bija 11., summā atpaliekot 0,517 sekundes, Rozītim braucienā bija 26.vieta un summā 0,743 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, bet Dārznieks braucienā bija septītais, taču summā 0,891 sekundes atpalicība neļāva ielauzties pirmajā divdesmitniekā.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 200 punktiem ir Ludvigs, otrais ar 170 punktiem ir Lohs, bet trešo ailīti ar 130 punktiem aizņem vēl viens vācietis Makss Langenhans. Aparjodam 73 punkti dod septīto vietu, Bērziņš ar 67 punktiem ir 11.pozīcijā, Rozītis ar 58 punktiem ir 14., bet Dārznieks guvis 54 punktus un ierindojas 16.pozīcijā.

Pirms nedēļas olimpiskajā trasē Pekinā Dārznieks ieņēma 11.vietu, Rozītis - 12., Bērziņš - 14. un Kristers Aparjods - 23.vietu. Uzvaru izcīnīja vācietis Johanness Ludvigs.

Latvijas vadošajam kamaniņu braucējam Aparjodam iepriekšējā sezona traumas dēļ noslēdzās jau decembrī, pirms tam viņam izcīnot trešo vietu Altenbergā. Dārznieks kopvērtējumā bija 14., bet Rozītis un Bērziņš ieņēma attiecīgi 16. un 17.vietu.

Savukārt plkst.13.30. notiks komandas stafetes sacensības.

Jau ziņots, ka sestdien brāļi Šici izcīnīja uzvaru divnieku braucienā, bet otrs Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piedzīvoja kritienu abos braucienos. Savukārt sieviešu konkurencē divu braucienu summā otro vietu ieņēma Kendija Aparjode, bet uzreiz ar goda pjedestāla palika Elīza Tīruma.

Sočos posms norisināsies arī 4./5.decembrī. Turpinājumā 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu