Bendika izcīna 14. vietu Pasaules kausa posma sprintā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Alexander Vilf / Sputnik

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Pasaules kausa (PK) 2021./2022.gada sezonas pirmā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma 14. vietu, Sanita Buliņa finišēja 88.pozīcijā, bet Annija Keita Sabule ierindojās 112.vietā.

Bendika, kura nekļūdījās nevienā šaušanā, ieņēma 14.vietu un no Zviedrijas sportistes Hannas Ēberjas, kura finišēja 19 minūtēs un 1,5 sekundēs, atpalika 59,5 sekundes. Trasē latvietei bija 32. ātrākais solis.

Otro vietu sprintā izcīnīja Francijas sportiste Anaisa Ševaljē-Bušē, bet pirmo trijnieku noslēdza Norvēģijas pārstāve Marte Ulsbū Reiselanne. Ēberja un Ševaljē-Bušē šāva nekļūdīgi un starp abām sportistēm finišā bija 11,3 sekundes. Vēl 4,1 sekundi atpalika Reiselanne, kura mēroja vienu soda apli.

Savukārt Sanita Buliņa, pieļaujot pa vienai kļūdai abās šaušanās, ieņēma 88.vietu, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 51,8 sekundes.

Tikmēr Sabule, kura vienu reizi kļūdījās pirmajā šaušanā un divas otrajā, uzvarētājai piekāpās četras minūtes un 56,7 sekundes, kā rezultātā ierindojās 112. vietā no 113 finišējušajām sportistēm.

Bendika trasē devās 22., Buliņa startēja ar 61.numuru, bet Sabule sāka sacensības pēdējā no 116 sportistēm.

Sestdien Bendika no Latvijas biatlonistiem uzrādīja labāko rezultātu, finišējot 26.vietā. Sieviešu konkurencē Buliņa ierindojās 90.vietā, bet 108.vietā finišēja Sabule.

Svētdien sprinta sacensības aizvada arī vīrieši, kuri distanci uzsāks, kad Latvijā būs plkst.14.45. Sacensības tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Eurosport 1".

Latvijas izlase šādā sastāvā piedalīsies divos pirmajos PK posmos. Pēc tam tas var tikt pārskatīts.

Piektdien Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) paziņoja, ka pirms starptautiskās biatlona sezonas sākuma 98% komandu pārstāvju ir vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19.

Pārējiem 2% sportistu, treneru, komandu amatpersonu un tehnisko darbinieku, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19, ik pēc 72 stundām jāveic PĶR testi.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Estešundā, bet pēc tam decembrī divi etapi notiks Austrijas trasē Hohfilcenē un Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies PK posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz PK posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu