LSFP sporta stipendijas piešķirs 43 studējošajiem sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Plēsnieks
Artūrs Plēsnieks Foto: AP/Scanpix

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde sporta stipendijas 2021./2022.studiju gadam piešķīrusi 43 studējošajiem sportistiem, pirmdien ziņo LSFP.

Izvērtējot sportiskos sasniegumus divu mācību gadu periodā, tika piešķirtas vienreizējas stipendijas no 500 līdz 1500 eiro.

"Liels prieks, ka esam saņēmuši nedaudz vairāk pieteikumu nekā pagājušajā gadā, kas liecina par to, ka jaunie sportisti domā ne tikai par savu sportisko nākotni, bet arī pilnvērtīgu personības attīstību un pilnveidošanos," atzīst LSFP prezidents Einars Fogelis.

Pēc viņa paustā, pēdējie pāris gadi "mums visiem zināmu iemeslu dēļ devuši daudz pārdomu tieši sporta jomā, jo nav notikušas tik daudzas sacensības un ir apgrūtināti ikdienas treniņi".

Arī Stipendiju komisijas priekšsēdētāja profesore Agita Ābele piekrīt, ka Covid-19 pandēmijas radīto seku dēļ sportā šī sezona ir bijusi grūta, taču viņai sagādā prieku tas, ka par spīti visam ir sportisti, kuri ir bijuši aktīvi.

Visvairāk stipendiātu studē Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) - 14, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) - 12 un Latvijas Universitātē (LU) - astoņi.

Visvairāk sportistu pārstāvēti vieglatlētikā - astoņi, florbolā - septiņi, pludmales volejbolā un ložu šaušanā ir pa trim sportistiem.

Stipendiju piešķiršanas lēmuma pieņemšanā LSFP valde pamatojas uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas izstrādāta, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus.

LSFP Sporta stipendiju komisijas sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), LSFP, Latvijas Olimpiskās komitejas, LSPA un Latvijas Olimpiskās vienības.

Maksimālo stipendiju 1500 eiro apmērā ieguvis kamaniņu braucējs Roberts Plūme (LSPS), svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (LSPA), spīdvejists Oļegs Mihailovs (Daugavpils Universitāte (DU)), distanču slēpotājs Raimo Vīgants (LU) un dambretiste Marija Magdalēna Nereda (LU).

1400 eiro stipendija piešķirta šorttrekistam Robertam Krūzbergam (LSPA) un vieglatlētam Valērijam Valinščikovam (RTU).

1300 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistei Kristai Paeglei (LU), brīvās cīņas pārstāvei Anastasijai Grigorjevai (Ķelnes Universitāte) un ložu šāvējai Agatei Rašmanei (LSPA).

1200 eiro stipendiju saņems skeletonists Valts Smilga (LU) un burātāja Estere Paula Kumpiņa (Rīgas Stradiņa Universitāte).

1100 eiro stipendija piešķirta florbolistei Laurai Gaugerei (RTU), daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam (DU), skeletonistei Dārtai Esterei Zuntei (RTU) un ložu šāvējam Laurim Pēterim Strautmanim (LSPA).

1000 eiro stipendija piešķirta šahistei Madarai Golstai (RTU), florbolistiem Reinim Rudzītim (LU), Valteram Lapiņam (LU), Rūdolfam Vilmanim (RTU) Ralfam Matīsam Balodim (RTU) un Krišjānim Tiltiņam (Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA).

900 eiro stipendija tiks bobslejistam Dāvim Kaufmanim (RTU), spīdvejistam Ričardam Ansviesulim (LSPA) un vieglatlētam Sergejam Soklakovam (LSPA).

700 eiro stipendija piešķirta vieglatlētiem Iļjam Petrušenko (Liepājas Universitāte), Robertam Jānim Zālītim (LSPA) un Anātei Kalniņai (RTU), orientieristei Elzai Ķuzei (RTU) un pludmales volejbolistam Rinaldam Aišpuram (Banku Augstskola/Šveices biznesa skola).

600 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistam Rūdolfam Stankevičam (RTU) un šāvējam Emīlam Vasermanim (LSPA).

500 eiro stipendija tiks RTU pārstāvjiem florbolistei Nikolai Biezumai, orientieristei Annai Emīlijai Sutai, galda tenisistēm Liānai Zeltiņai un Viktorijai Majorovai, kā arī vieglatlētiem Dmitrijam Ļašenko (RTU), Līgai Vecbērzai (LU) un Sandim Dzenītim (LU), biatlonistei Inesei Golubevai (DU), basketbolistei Paulai Kļeščovai (LSPA), smaiļošanas un kanoe airēšanas pārstāvei Katrīnai Smiltniecei (LSPA) un šosejas riteņbraucējam Paulam Rubenim (LSPA).

Sporta stipendiju mērķis ir atbalstīt augstas klases sportistu duālo karjeru - sekmēt viņu iespējas apvienot sportiskās meistarības izaugsmi un studijas -, kā arī popularizēt studentu sportu un veicināt rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

Sporta stipendiju finansēšanas avots ir valsts paredzētie budžeta līdzekļi. Šogad kopā piešķirti 39 900 eiro, bet kopējais saņemto pieteikumu skaits bija 75.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu