"Wizards" treneris skaidro Bertāna vājo sniegumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Dāvim Bertānam ir vajadzīga spēļu prakse, lai viņš atsāktu spēlēt labā līmenī, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds juniors.

Bertāns potītes traumas dēļ šosezon izlaida 10 spēles pēc kārtas. Kopš atlabšanas no savainojuma Latvijas basketbolists piedalījies četrās spēlēs, kurās kopā viņš trāpījis tikai vienu no 19 tālmetieniem.

"Wizards" pirmdien noslēdza četru spēļu izbraukuma tūri, kuras laikā ir maz treniņu, tāpēc Bertānam nav bijusi iespēja pienācīgi sagatavoties, lai atgrieztos spēļu ritmā un atgūtu metiena izjūtu.

"Domāju, ka tas ir tikai laika jautājums. Viņš ir lielisks snaiperis. Kaut kad tas notiks, un viņš atkal atvērsies,"

norādīja "Wizards" galvenais treneris, komentējot Bertāna neveiksmes tālmetienu izpildījumā.

"Viņš izlaida 10 spēles. Šajā posmā - jā, viņš trenējās, bet nespēlēja pietiekami daudz 5 pret 5 basketbola. Ņemot vērā spēļu kalendāru, mums nav bijusi iespēja pietiekami daudz trenēties," atzīmēja Anselds juniors.

"Wizards" treneris arī izcēla faktu, ka ne tikai Bertāns, bet visa komanda kopumā vāji uzbrūk no tālās distances. Vašingtonas vienība šosezon vidēji mačā trāpījusi 10,3 tālmetienus, kas ir otrais sliktākais rādītājs līgā pēc Sanantonio "Spurs".

Arī tālmetienu realizācijas statistikas ailītē "Wizards" ir līgas lejasgalā - 32,2% precizitāte ir 27. rādītājs starp 30 komandām.

"Wizards" šosezon izcīnījusi 10 uzvaras 12 mačos, kad komandai izdevies spēlē trāpīt vismaz 10 tālmetienus.

29 gadus vecais Bertāns šosezon 11 mačos vidēji guvis tikai 4,6 punktus, trāpot 22,4% izpildīto tālmetienu. 

Ņemot vērā pērn parakstīto piecu gadu līgumu par atalgojumu 80 miljonu ASV dolāru apmērā, Bertāns daudzu NBA fanu aprindās izpelnījies bargu kritiku par vājo sniegumu šosezon.

Iepriekšējā sezonā, kas bija pirmā pēc vērienīgā līguma parakstīšanas, Bertāns vidēji guva 11,5 punktus. Savukārt vēl gadu iepriekš Latvijas basketbolists caurmērā atzīmējās ar 15,4 punktiem. 

"Wizards" ar 13 uzvarām un astoņiem zaudējumiem patlaban ieņem augsto ceturto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu