Mediji: Čehijā arestēts Baltkrievijas Futbola federācijas vadītājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Čehijas policija otrdien aizturējusi Baltkrievijas Futbola federācijas (BFF) vadītāju Vladimiru Bazanovu aizdomās par nelikumīgu iekļūšanu valstī, ziņo čehu mediji.

Tiek ziņots, ka Bazanovs ir Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko sabiedrotais, pret kuru Eiropas Savienība (ES) ir piemērojusi sankcijas pēc 2020.gada prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanas un tai sekojošo nemieru apspiešanas.

Baltkrievijas sieviešu futbola izlasei otrdien Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlē bija jātiekas ar Čehiju, taču spēle tika pārcelta, jo trīs Baltkrievijas futbolistēm pozitīvs izrādījās Covid-19 tests.

Laikraksts "Dennik N" raksta, ka policija aizturējusi Bazanovu un viņa sievu.

Reģionālās policijas pārstāve Pavla Jirouškova ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka policija, pamatojoties uz aizdomām, ka "viņi ieradušies un uzturējušies Čehijas teritorijā pretēji Veselības ministrijas aizsardzības pasākumiem", aizturējusi divus ārzemniekus.

Viņa piebilda, ka abiem nebija ieceļošanas veidlapas, kas nepieciešama cilvēkiem, kas Covid-19 pandēmijas laikā šķērso Čehijas robežu.

"Mēs izskatām arī viņu uzturēšanos valstī saistībā ar likumu par ārvalstnieku uzturēšanos," sacīja Jirouškova, aizturētās personas vārdos nenosaucot.

"Dennik N" citē Čehijas ārlietu ministra Jakuba Kulhāneka iepriekš teikto, ka 64 gadus vecais Bazanovs, kurš kopš 2019.gada ir BFF vadītājs, tiks izraidīts no valsts, ja viņš ieradīsies uz spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu