Lomažs - rezultatīvākais spēlētājs pēc Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā loga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

Noslēdzies 2023. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīrā pirmais logs. Katra no valstsvienībām aizvadījusi pa diviem mačiem. Pēc tiem rezultatīvākais spēlētājs visā kvalifikācijas ciklā ir Latvijas izlases spēlētājs Rihards Lomažs.

Latvijas valstsvienība ciklu sāka ar minimālu zaudējumu 100:101 Belgradā pret allaž spēcīgo Serbiju, nākamajā mačā ar 82:74 savā laukumā pieveica Slovākiju. 

Pret Serbiju Lomažs guva 33 punktus, kas ir viņa karjeras rekords valstsvienības kreklā. Pret Slovākiju viņš izcēlās ar 28 punktiem, abos mačos būdams izlases rezultatīvākais spēlētājs. 

Foto: Latvijas - Slovākijas spēle

Vidēji spēlē viņš guvis 30,5 punktus, kas ir labākais rādītājs starp visu komandu basketbolistiem šajā spēļu logā. Otrajā vietā ar vidēji mačā gūtiem 27,0 punktiem ir Islandes spēlētājs Martins Hermansons. Tiesa, viņš nospēlēja tikai vienu no divām spēlēm. 

Trešais rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar vidēji gūtiem 23,0 punktiem ir viens no Slovēnijas valstsvienības līderiem Klemens Prepeličs. 

14,5 punktus vidēji spēlē guva Kristers Zoriks, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dod dalītu 35. vietu. Ar vidēji spēlē izpildītām 5,5 rezultatīvām piespēlēm viņš ciklā spēlējušo basketbolistu vidū ieņem dalītu 13. vietu. 

Ar 2,5 pārtvertām bumbām vidēji mačā Zoriks ir dalītā 8. vietā šajā rādītājā. 

Lomažs ir starp līderiem arī efektivitātes koeficienta punktu ziņā. Ar 25,5 punktiem viņš ir trešajā vietā. 

Latvijas izlase divās spēlēs vidēji guva 91,0 punktu, kas rezultatīvāko izlašu sarakstā dod dalītu 2. vietu. 

Nākamais Pasaules kausa izcīņas logs paredzēts no 24. līdz 28. februārim. Latvija divreiz tiksies ar A grupas līdervienību Beļģiju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu