LFF ģenerālsekretārs: Federācijas iekšienē nepieciešama funkciju pārdale

CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Gaidels
Arturs Gaidels Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijā (LFF) ir nepieciešama funkciju pārdale organizācijas iekšienē, intervijā LFF uzsver Arturs Gaidels, kurš ar 1. decembri sācis pildīt ģenerālsekretāra pienākumus.

Gaidels pienākumus pārņēmis no Edgara Pukinska, kurš pirms mēneša paziņoja, ka pametīs savu amatu. Gaidelu amatā apstiprināja LFF valde un viņš bija vienīgais kandidāts, kuru piedāvāja organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.

Viņaprāt, lai LFF funkcionētu vēl efektīvāk, ir jāveic strukturālas izmaiņas, samazinot to nodaļu skaitu, kurās darbojas viens vai divi darbinieki.

"Tā manā skatījumā tomēr nav pilnvērtīga nodaļa. Tāpēc vairāk ir jārunā par funkciju, nevis par nodaļu vai amatu. Gan pēdējie gadi, gan īstenotais iekšējais funkcionālais audits rāda, ka ir nepieciešama zināma funkciju pārdale federācijas iekšienē. Ir izkristalizējies plāns, kādā veidā uzlabot ikdienas procesus," stāsta Gaidels.

LFF vadības īstermiņa uzdevumi esot restrukturizācijas process, budžeta veidošana un biedru revīzijas process saskaņā ar jaunajiem statūtiem, tāpat organizācijai esot savi ilgtermiņa plāni.

"Ļoti vēlamies realizēt futbola mājas projektu, slēgto futbola haļļu iniciatīvu un elites spēlētāju atbalsta mehānismu. Spējīgākajiem jauniešiem ir vajadzīgs lielāks atbalsts un īpaša apmācība, un to bieži dzirdu no Latvijas izlašu treneriem. Ir vitāli svarīgi strādāt pie elites futbolistu attīstīšanas," atzīmē Gaidels.

LFF ģenerālsekretārs arī skaidro, ka darbā daudz kas ir atkarīgs arī no darba reģionālajos centros.

"Kā attīstās reģioni, tā attīstās viss Latvijas futbols. Domājam par nepieciešamību arī šeit veikt nelielu restrukturizāciju, un tā labad pašlaik apkopojam faktus un ciparus, lai varam nonākt pie labākajiem ilgtermiņa risinājumiem," stāsta Gaidels.

Pēdējos divus gadus Gaidels strādāja par LFF izpilddirektoru, bet pirms tam no 2012. līdz 2019. gada februārim viņš vadīja LFF Sacensību nodaļu. LFF Gaidels strādā kopš 2008. gada. Viņš arī vairākus gadus pilda Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) delegāta pienākumus Eiropas izlašu un klubu sacensībās.

Aizpērn februārī viņš atkāpās no LFF Sacensību nodaļas vadītāja amata, savu lēmumu pamatojot ar to, ka nevar sastrādāties ar tā brīža LFF prezidentu Kasparu Gorkšu un ģenerālsekretāru Pukinsku.

Gaidels bija viens no LFF valdes locekļiem, kas tajā pašā gadā parakstīja vēstuli, kurā tika izteikta neuzticība Gorkšam. Nepilnu mēnesi pēc Gorkša atstādināšanas no amata 2019. gada novembrī Gaidels tika iecelts LFF izpilddirektora amatā.

Pēc kļūšanas par izpilddirektoru Gaidels neturpināja darbu LFF valdē, kur atbildēja par elites futbola attīstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu