Bertāns jūtas atvieglots, ka "grozam beidzot noņemts vāks"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pēc trešdien Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītās spēles pauda atvieglojumu, ka viņam beidzot izdevies realizēt savus metienus.

Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda mājās ar rezultātu 115:107 uzveica Minesotas "Timberwolves".

Latvijas basketbolists guva 15 punktus, pārtraucot neveiksmju sēriju tālmetienu realizācijā. Iepriekšējos četros mačos viņš trāpīja tikai vienu no 19 trīspunktniekiem.

"Sajūta, ka kāds grozam noņēmis vāku. Beidzot. Tā tam vajadzēja notikt jau daudz ātrāk.

Bet pēc savainojuma ir vajadzīgs laiks, lai kājās atgrieztos spēks. Jāiegulda darbs treniņos, jāturpina izdarīt metienus spēlēs, un beigās rezultāts būs šāds," pēc veiksmīgās spēles sacīja Bertāns.

Salīdzinot ar neveiksmīgajiem mačiem, šoreiz galvenā atšķirība bijusi labāka bumbas kustība. "Tiku pie labiem metieniem, kuri arī ielidoja grozā. Jūtos arvien labāk."

Bertāns skaidroja, ka katrs snaiperis, visticamāk, sniegtu līdzīgu atbildi, atbildot uz jautājumu, kā atsākt trāpīt metienus.

"Tu turpini savu rutīnu un dari lietas, ko esi darījis jau vairākus gadus. Pamatā [metieni] ir muskuļu atmiņa."

Latviešu basketbolists pēdējā laikā no faniem un medijiem izpelnījās kritiku par savu neveiksmīgo sniegumu no tālmetienu līnijas. Viņš skaidroja, ka vairākās spēlēs komanda gan viņam, gan citiem spēlētājiem atradusi brīvus tālmetienus, taču bumba vienkārši nelidoja iekšā grozā.

Bertāns šosezon vidēji mačā ir atzīmējies ar 5,5 punktiem, tālmetienus realizējot ar 26,4% precizitāti, kas ir par 13% sliktāks rādītājs nekā vidējais sniegums karjerā sešās NBA sezonās (39,9%).

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs naktī uz sestdienu, plkst. 2:00 tiekoties ar Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu