Bendikai ļoti neveiksmīgas sprinta sacensības; no latvietēm visaugstāk Buliņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatloniste Sanita Buliņa ceturtdien Pasaules kausa sezonas otrā posma sprinta sacensībās ierindojās 73. vietā, Baiba Bendika, kopā pieļaujot sešas kļūdas šaušanās, finišēja 104. , bet Annija Keita Sabule ieņēma 110. pozīciju no 113 finišējušajām biatlonistēm.

Buliņa, kura no Latvijas biatlonistēm ieņēma visaugstāko vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās, kļūdījās tikai vienu reizi pirmajā šaušanā, bet kopā uzvarētājai austriete Lizai Terēzai Hauzerei, kura šāva nekļūdīgi, piekāpās divas minūtes un 25,9 sekundes.

Sacensībās otro vietu izcīnīja Zviedrijas biatloniste Elvīra Ēberja, kura divas reizes kļūdījās šaušanā, taču no Hauzeres atpalika tikai par 12,5 sekundēm. Savukārt trešajā vietā ierindojās Hanna Sola no Baltkrievijas, kura pēc vienas kļūdas zaudēja austrietei 14,4 sekundes.

Neveiksmīgas sacensības izvērtās Bendikai, kura pirmajā šaušanā kļūdījās četras reizes, bet otrajā šaušanā divas reizes, kopumā uzvarētāji piekāpjoties trīs minūtes un 41,3 sekundes. Trasē latvietei bija 40. ātrākais solis.

Sabule pieļāva pa vienai kļūdai abās šaušanās, kā rezultātā Hauzerei finišā zaudēja četras minūtes un 15 sekundes.

Neviena no Latvijas biatlonistēm nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Bendika trasē devās ar 19.numuru, Buliņa ar 91., bet Sabule - ar 96. numuru.

Svētdien pirmā posma sprintā Bendika izcīnīja 14. vietu, Buliņa finišēja 88. pozīcijā, bet Sabule ierindojās 112. vietā. Pirms tam norisinājās sacensības 15 kilometru individuālajā distancē, kur Bendika ieņēma 26. pozīciju.

Sprintā uzvarēja zviedriete Hanna Ēberja, bet individuālajā distancē pirmā bija Markēta Davidova, kura ar 86 punktiem ir Pasaules kausa līdere, tikpat punktu iekrājot divas ceturtās vietas izcīnījušajai baltkrievietei Dzinarai Aļimbekavai. Bendikai 42 punkti dod 16. vietu.

Šodien tiks aizvadītas sprinta sacensības arī vīriešu konkurencē, kas sāksies kad Latvijā būs plkst. 17.30.

Aleksandram Patrijukam ir 81. numurs, Robertam Slotiņam 94. un Edgaram Misem 113. numurs, aiz viņa startējot vēl četriem biatlonistiem.

Nedēļas nogalē būs sacensības iedzīšanā, kā arī stafetes.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) paziņoja, ka pirms starptautiskās biatlona sezonas sākuma 98% komandu pārstāvju ir vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19.

Pārējiem 2% sportistu, treneru, komandu amatpersonu un tehnisko darbinieku, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19, ik pēc 72 stundām jāveic PĶR testi.

Pēc tam decembrī divi etapi notiks Austrijas trasē Hohfilcenē un Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu