Trešajā kamaniņu PK posmā Vītolu aizstās Zirne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ulla Zirne
Ulla Zirne Foto: Sandra Škutāne

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) vēsta, ka nākamajā Pasaules kausa posmā Elīnu Ievu Vītolu aizstās Ulla Zirne.

Piektdien norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācija pamatsacensībām. Nedēļas nogalē pamatsacensības jau otro reizi pēc kārtas norisināsies Soču ledus trasē.

Starp 38 vīriem par vietu pamatsacensībās cīnīsies arī divi latvieši Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis.

Savukārt starp 41 sievieti būs arī trīs Latvijas sportistes - Sigita Bērziņa, Zirne un Vītola. Tiesa, Vītolai pēc treneru lēmuma šajā Nāciju kausā nebūs iespēja kvalificēties pamatsacensībām.

Izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš skaidro, ka šis lēmums tika veikts, vadoties pēc izstrādātā iekšējā kritērija.

"Sākot ar sezonas otro Pasaules kausa posmu, atlēti, kura ir ārpus pirmā divpadsmitnieka pamatsacensībās, proti, sliktākā rezultāta īpašnieci no latvietēm, ja vairākas mūsu izlases dalībnieces nav labāko divpadsmitniekā, treneri uz nākamo posmu var aizstāt ar sportisti, kas startē tikai Nāciju kausā, šajā gadījumā Ullu," LKSF paziņojumā citēts Mauriņš.

Sastāva maiņa tika noteikta trešdien ar vienu kontroltreniņa braucienu starp abām sportistēm.

"Ulla nobrauca ātrāk, līdz ar to izcīnīja vietu komandā trešā posma pamatsacensībās. Uz Altenbergu atkal pastāv iespēja, ka varētu notikt sastāva maiņa, bet par to varēs runāt tikai pēc dāmu sacensībām," saka Mauriņš.

Turpinājumā 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu