Latvijas kamaniņu braucēji izcīna trīs uzvaras Pasaules kausa pirmajā posmā junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Selīna Zvilna
Selīna Zvilna Foto: Facebook.com/ lugelv

Latvijas kamaniņu braucēja Selīna Zvilna ceturtdien Laplaņas trasē Francijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā junioriem, bet divnieku sacensībās uzvaras laurus plūca Eduards Ševics - Mikeļševics/Lūkass Krasts un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Jauniešu A grupas sacensībās Zvilna divos braucienos trasi veica vienā minūtē un 38,28 sekundēs. Aiz viņas palika divas austrietes Terēza Kirhmaira un Doroteja Švarca, kuras zaudēja attiecīgi 0,023 un 0,226 sekundes.

Tikmēr Agnija Bogdanova izcīnīja septīto vietu, Zvilnai zaudējot 1,172 sekundes. Sacensībās piedalījās 20 sportistes.

Juniorēm divniekiem Ševics - Mikeļševics/Krasts bija ātrākie abos braucienos, tuvākos sekotājus Krievijas sportistus pārspējot par 0,592 sekundēm. Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs zaudēja 2,994 sekundes un bija sestie deviņu ekipāžu konkurencē.

Vēl Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) vēsta, ka arī jauniešu A grupā uzvaru svinēja divvietīgā ekipāža Robežniece/Bogdanova. Viņas pirmajā posmā divu braucienu summā uzrādīja labāko rezultātu un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Juniores Viktorija Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet otrajā braucienā piedzīvoja smagu kritienu un finiša līniju nesasniedza. Savukārt Anda Upīte/Sanija Ozoliņa divu braucienu summā ierindojās piektajā pozīcijā.

Jauniešiem A grupā starp 24 dalībniekiem Aleksim Siņiļņikovam ar rezultātu viena minūte un 31,88 sekundes izcīnīja 12.vietu, bet aiz viņa 13.pozīcijā bija Raimonds Baltgalvis.

Juniors Kaspars Rinks pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko starta laiku un finišēja sestajā pozīcijā. Savukārt otrajā braucienā Rinkam astotais labākais finiša laiks, kas divu braucienu summā garantēja septīto vietu.

Laplaņā šajā nedēļas nogalē norisināsies sezonas pirmie divi posmi.

Latvijas junioru un jauniešu izlase uz Laplaņu devās 16 atlētu sastāvā. No 2. līdz 4.decembrim Latvijas sportisti par godalgām cīnīsies visās vecuma kategorijās: juniori, juniores, jaunieši A, jaunietes A, jaunietes A (divvietīgās ekipāžas), jaunieši A (divvietīgās ekipāžas), juniori (divvietīgās ekipāžas), kā arī juniores (divvietīgās ekipāžas).

Covid-19 pandēmijas dēļ 2020./2021.gada sezonā nenotika Pasaules kauss junioriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu