Latvieši NHL: Balceram uzvara, Girgensonam zaudējums, Merzļikins rezervē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā palīdzēja Sanhosē "Sharks" izcīnīt uzvaru izbraukumā, gūstot piekto panākumu pēdējos sešos mačos.

"Sharks" izbraukuma spēlē ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Balcers laukumā bija 18 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, divas reizes atdeva ripu pretiniekiem, vienu reizi atņēma ripu, kā arī sakrāja lietderības koeficientu -1.

Abos Sanhosē vienības vārtu guvumos asistēja Timo Maiers, pirmos vārtus guva Niks Bonino, bet uzvaras vārtus pagarinājuma pirmajā minūtē guva Ēriks Karlsons.

Savukārt vienīgos vārtus mājinieku labā guva Metjū Barzals, nespējot pārtraukt deviņu zaudējumu sēriju.

Citā spēlē Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukuma spēlē neizdevās noturēt triju vārtu pārsvaru un piekāpās Floridas "Panthers" ar rezultātu 4:7 (3:0, 1:3, 0:4).

Girgensons laukumā bija 16 minūtes un 25 sekundes, no kurām trīs minūtes un 12 sekundes spēlēja mazākumā, bet minūti un trīs sekundes - vairākumā. Laukumā pavadītajā laikā viņš divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, sakrājot neitrālu lietderības koeficientu 0.

"Sabres" komandas labā divus vārtus guva Vinnijs Hinostroza, bet divus punktus (1+1) sakrāja Dilans Kozens.

Floridas vienībā rezultatīvākais ar pieciem punktiem (1+4) bija Žonatans Iberdo, bet četrus rezultativitātes punktus (1+3) sakrāja Sems Reinharts. Vēl pa diviem gūtajiem vārtiem pievienoja Antons Lundels un Ārons Ekblads.

Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" bez Elvja Merzļikina ierindā izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) piekāpās Dalasas "Stars".

Merzļikins un otrs pamatsastāva vārtsargs Jonass Korpisalo nepiedalījās mačā kādas ar Covid-19 nesaistītas saslimšanas dēļ. Merzļikins gan bija pieteikts mačam kā rezerves vārtsargs.

Vārtus šajā mačā sargāja no Amerikas Hokeja līgas (AHL) izsauktais Daņiils Tarasovs, kurš spēlē atvairīja 34 no 37 pretinieku metieniem par vārtiem.

Kolumbusas komandas labā vārtus guva Būns Dženers un Aleksandrs Teksjē, bet "Stars" rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Džeisons Robertsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu