Video ⟩ Olimpiskajā centrā Rīgā atklāts atjaunotais futbola laukumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

"Rimi" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā atjaunots futbola laukums, kas tika demontēts, lai varētu ierīkot ledus laukumu pasaules hokeja čempionāta spēlēm, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Šogad futbola hallē tika rīkotas pasaules hokeja čempionāta spēles, tāpēc līdzšinējais futbola segums tika noņemts. Tas jauniešu, amatieru un profesionāļu futbola nodarbībām kalpoja kopš 2016.gada.

Olimpiskā centra vadība, izšķiroties par futbola laukuma nojaukšanu, izpirka iepriekš spēkā bijušo līgumu ar LFF par laukuma nomāšanu. Oktobrī starp abām pusēm tika parakstīta jauna vienošanās uz četriem gadiem.

SIA "Olimpiskais sporta centrs" vadītāja Inga Zobena ir gandarīta, ka katru nedēļu vairāk nekā 1200 bērnu, amatieru, entuziastu un profesionāļu varēs aizvadīt treniņus komfortablos apstākļos uz atjaunotā 60x90 metru futbola laukuma.

"Rimi" Olimpiskajā sporta centrā sagatavošanās ciklu aizvadīšot arī divas futbola virslīgas komandas.

LFF atzīmē, ka halle nodrošināta ar modernu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prasībām atbilstošu mākslīgā seguma zālienu, kura uzturēšanai turklāt tiks izmantotas speciāli iekštelpām paredzētas gumijas granulas.

Papildus jaunajam futbola segumam uzlabota arī sporta hallei pieguļošā infrastruktūra, veikti remonti - atjaunots foajē, ģērbtuvju bloks, koplietošanas labierīcības. Uzlabota energoefektivitāte - zālē uzstādīts zonēts un pielāgojams LED apgaismojums ar triecienizturīgām lampām, arī koplietošanas telpās un ģērbtuvēs uzstādīts LED apgaismojums ar klātbūtnes sensoriem.

Ierasti šis laukums tiek izmantots daudzu galvaspilsētas klubu jauniešu komandu treniņiem un amatieru turnīriem, bet tāpat tajā regulāri trenējas profesionālās komandas, kā arī norisinās dažādas raudzes oficiālās un pārbaudes spēles vīriešiem un sievietēm.

SIA "Olimpiskais sporta centrs" pieder Latvijas Olimpiskajai komitejai. Pērn tas strādāja ar 1,94 miljonu eiro apgrozījumu un nopelnīja 15 132 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu