Timma pamet Kazaņas "Unics" (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma pēc līguma beigām pametis Eirolīgas un Vienotās līgas Krievijas klubu Kazaņas "Unics", ziņo klubs.

"Puses vienojās par turpmākās sadarbības pārtraukšanu," vēsta ieraksts kluba "Twitter" kontā.

Eirolīgā basketbolists devās laukumā trijās spēlēs, kopā laukumā pavadītajās 28 ar pusi minūtēs gūstot trīs punktus, trīsreiz rezultatīvi piespēlējot un gūstot pa divām rezultatīvām piespēlēm un pārķertām bumbām.

Vienotās līgas spēlēs Timma laukumā nedevās.

Timma pievienojās klubam novembra vidū. Vienošanās tika noslēgta uz vienu mēnesi ar iespēju to pagarināt līdz sezonas beigām.

Vasarā Timma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Orlando "Magic" sastāvā piecās spēlēs guva vidēji 7,0 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas.

Aprīļa sākumā Timma pameta Maskavas apgabala "Himki". Basketbolists iepriekšējā sezonā Vienotajā līgā aizvadīja desmit spēles, kurās laukumā vidēji pavadīja 24 minūtes. Timma vidēji spēlē guva 6,8 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un 2,1 reizi rezultatīvi piespēlēja. Eirolīgā viņš piedalījās 16 mačos, vidēji nospēlējot 25 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 7,1 punktu, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un reizi pārtvēra bumbu.

Timma "Himki" komandai pievienojās 2019.gada jūnijā, pārnākot no Pirejas "Olympiakos". No 2015. līdz 2017.gadam Timma pārstāvēja citu Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", bet pēc tam vienu sezonu uzspēlēja Spānijas klubā Vitorijas "Baskonia".

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga" komandas.

Basketbolistu 2013.gadā NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". 2015.gadā tiesības uz latvieti šajā līgā ieguva Orlando "Magic" klubs.

Ar četrām uzvarām deviņās spēlēs Kazaņas komanda ieņem 11.vietu ULEB Eirolīgā, savukārt Vienotajā līgā "Unics" basketbolisti ar sešiem panākumiem septiņos dueļos ir līderi.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu