Džokovičs Austrālijā piedalīsies ATP kausa izcīņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: EPA/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Serbijas tenisists Novaks Džokovičs Austrālijā piedalīsies  ATP kausa izcīņā, kas norisināsies dažas nedēļas pirms Austrālijas atklātā čempionāta, otrdien atklāja turnīra organizatori.

Ilgu laiku Serbijas tenisista dalība kādā no Austrālijas turnīriem netika apstiprināta, jo tenisists nevēlējās atklāt savu Covid-19 vakcinācijas statusu, bet īsi pēc ATP kausa notiekošā "Australian Open" organizatori norādīja, ka turnīrā tiks atļauts piedalīties tikai sportistiem, kas ir vakcinējušies.

Neskatoties uz neskaidrībām saistībā ar serba vakcinācijas statusu, viņš tika iekļauts Serbijas komandā dalībai ATP kausā, kas norisināsies 2022. gada janvārī.

No pirmajiem 20 ATP rangā esošajiem tenisistiem šajā turnīrā nepiedalīsies tikai Spānijas tenisists Rafaels Nadals, kurš īsi pirms tam piedalīsies citā turnīrā, un šveicietis Rodžers Federers, kurš ir guvis traumu.

ATP Kausā piedalīsies 16 komandas, kas tiks sadalītas četrās grupās.

A grupā sacentīsies Serbija, Norvēģija, Čīle un Spānija, bet B grupā spēkiem mērosies Krievija, Itālija Austrija un mājiniece Austrālija. Savukārt C grupā savā starpā spēlēs Vācija, Kanāda, Lielbritānija un ASV, tikmēr D grupā cīnīsies Grieķija, Polija, Argentīna un Gruzija.

"Tenisisti izbauda savas valsts pārstāvēšanu, un 18 no 20 pasaules vadošajiem tenisistiem šai turnīrā ir tam pierādījums," paziņoja turnīra direktors Toms Larners.

Pagājušajā gadā ATP kausu izcīnīja Krievijas tenisisti, bet 2020. gadā stiprākā bija Serbijas komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu