Latvijas Hokeja federācija neziņā par pārbaudes turnīra Šveicē iespējamo norisi (1)

Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti.
Latvijas izlases hokejisti. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pagaidām ir neziņā par decembra vidū Šveicē plānotā izlašu pārbaudes turnīra iespējamo norisi, sarunā ar TVNET pastāstīja organizācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Latvijas hokeja izlasei jau nākamnedēļ paredzēts piedalīties "Naturenergie Challenge Visp 2021" pārbaudes turnīrā, kurā jāstartē arī Šveices, Slovākijas un Norvēģijas izlasei.

Spēles paredzēts aizvadīt 16. un 17. decembrī Fispā, vietējā "Lonza Arena" hallē. Tiesa, Šveicē pēdējās nedēļās tiek pastiprināti ierobežojumi pieaugošajai Covid-19 izplatības mazināšanai, tāpēc arī iespējamā hokeja turnīra norise ir apdraudēta.

"Šobrīd skaidrības mums nav. Jau no pagājušās turam roku uz pulsa, katru dienu sazināmies ar šveiciešiem. No dienas uz dienu tiek pārliktas sēdes. Lēmums nav pieņemts. Šobrīd Šveicē ieviesti daudz ierobežojumu, kas skar ieceļošanu. Pirms divām nedēļām tika atcelta arī Universiāde, tāpēc tendence nav laba. Gaidām, vai Šveices valdība pieņems kādus izņēmumus attiecībā uz sportu," pauda LHF ģenerālsekretārs.

Lēmumam par Fispas turnīra norisi vajadzētu būt trešdien, tā pauda Pļāvējs. Ja sacensības neatcels, tad tās noteikti noritēs "burbulī".

"Federācija ir izdarījusi visus priekšdarbus, bet šobrīd esam iepauzējuši jaunu aviobiļešu pasūtīšanu, lai neradītu vēl lielākus zaudējumus. Tiklīdz tiks pieņemts lēmums par turnīra norisi, esam gatavi doties. Ļoti svarīgi būs tas, cik operatīvi tiks pieņemts lēmums par turnīra atcelšanu, ja tāds tiešām tiks pieņemts. Mūsu rezerves plāns paredz pārbaudes maču aizvadīšanu Latvijā, bet tas jāzina laikus, jo arī citu valstu izlases plāno savu laiku."

Pirmo maču Fispas turnīrā Latvijai paredzēts aizvadīt 16. decembrī pret Šveici, bet 17. decembrī Latvijai jātiekas ar norvēģiem vai slovākiem (abas komandas iepriekšējā dienā spēlēs savā starpā).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu