Video ⟩ Rubīns pēc debijas NHL: Elvis jau pēc pirmā metiena sāka uz mani bļaut

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: https://www.instagram.com/mapleleafs/

Pretinieku komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins jau pēc pirmā izdarītā metiena sācis bļaut uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantu Kristiānu Rubīnu, aizsargs pastāstīja intervijā pēc abu latviešu pārstāvēto vienību savstarpējā mača.

Debiju pasaules spēcīgākajā līgā Rubīns piedzīvoja Toronto, kur "Maple Leafs" ar 5:4 uzveica Elvi Merzļikinu un Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

23 gadus vecais Rubīns ir pirmais nedraftētais Latvijas hokeja aizsargs, kurš spēlējis NHL.

Laukumā viņš pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes (minūti un 16 sekundes mazākumā), kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, lika lietā četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Merzļikins "Blue Jackets" vārtus sargāja pirmajās divās trešdaļās. Spēles noslēdzošajā nogrieznī viņu nomainīja Daņils Tarasovs. 

Rubīns pēc mača pauda, ka no trim spēles laikā izdarītajiem metieniem, jau pirmais licis Merzļikinam sākt uz viņu bļaut.

"Jau pēc pirmā metiena Elvis sāka uz mani bļaut. Īsti nedzirdēju, ko viņš sacīja. Protams, ir patīkami spēlēt pret kādu no saviem tautiešiem," ar smaidu uz lūpām sacīja Rubīns.

"Šis bija ilgi gaidīts brīdis. Vēlos pateikties savai ģimenei, īpaši mammai, kura man vienmēr bijusi blakus un atbalstījusi. Esmu pateicīgs arī "Maple Leafs" organizācijai, ka ticēja man visus šos gadus."

Latvijas izlases aizsargs sacīja, ka no debijas spēles īpaši spilgti atmiņa noteikti paliks pirmā nomaiņa uz ledus un pirmais izpildītais metiens. Visi komandas biedri viņam esot ļoti palīdzējuši, lai uz ledus nezaudētu pārliecību par saviem spēkiem.

"Diemžēl ģimene tik ātri nevarēja atlidot uz Toronto, lai spēli vērotu klātienē, bet viņiem noteikti bija jautra skatīšanās ballīte divos no rīta mājās. Būs jānoskaidro, kā viņiem tur gāja."

Rubīns kļuvis par Latvijas 26. spēlētāju NHL.

Latvijas izlases aizsargs šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) "Marlies" sastāvā 16 spēlēs guvis četrus punktus (1+3) un iekrājis lietderības koeficientu +4.

"Maple Leafs" ar 27 spēlēs iekrātiem 38 punktiem ir trešā spēcīgākā komanda Austrumu konferencē, savukārt "Blue Jackets" nopelnītie 26 punkti 24 mačos dod 9. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu