Stadionos Jūrmalā un Valmierā tiks izbūvēts apgaismojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Uzvarot konkursā un saņemot nepieciešamo finansējumu, Jūrmalas pilsētas stadionā “Sloka” un Jāņa Daliņa stadionā Valmierā tiks izbūvēts apgaismojums un veikti citi infrastruktūras labiekārtošanas darbi, kas ļaus šajās futbola mītnēs organizēt augstāka līmeņa starptautiskās izlašu un klubu futbola spēles.

Iepriekš Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), pamatojoties uz oktobrī noslēgto sadarbības līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), izsludināja konkursu par 2019. gadā Ministru kabineta (MK) piešķirto finansējumu pasākumam "Reģionālās attīstības atbalsta pasākums – infrastruktūras pielāgošana un uzturēšana".

Ministrs Artūrs Toms Plešs: "Atbalsta pasākumi infrastruktūras pielāgošanai un uzturēšanai ir viens no reģionālās attīstības priekšnoteikumiem, un piesaistītās investīcijas ļauj realizēt iedzīvotājiem patiesi būtiskas iniciatīvas. Vienlaikus sports nav tikai hobijs, izklaide vai profesija – tā ir iespēja attīstīt teritorijas ekonomisko izaugsmi, nodrošināt darba vietas un bagātināt kultūras dzīvi. Arī dažāda mēroga sacensības ir veids, kā gan vairot pašvaldības ienākumus, gan lepoties ar līdzcilvēku panākumiem, tādēļ ir gandarījums, ka ministrijas ciešā sadarbība ar partneriem gan publiskajā, gan privātajā sektorā devusi labvēlīgu augsni pašvaldību sporta un futbola infrastruktūras attīstībai."

Konkursa mērķis ir veikt ieguldījumus pašvaldību sporta un futbola infrastruktūras attīstībā, veicot virslīgas stadionu pilnveidošanu atbilstoši LFF noteiktajām prasībām. Konkursa pirmās kārtas viena projekta īstenošanai 2021. gada konkursa ietvaros pašvaldība var saņemt finansējumu līdz 256 696 EUR (kopējais pieejamais finansējums - 513 392 EUR).

Konkursa prioritārie investīciju virzieni:

  • Investīcijas virslīgas stadionu apgaismojama izveidē vai uzlabošanā, nodrošinot to atbilstību LFF un UEFA stadionu un infrastruktūras noteikumu prasībām;
  • Investīcijas virslīgas stadionos valstspilsētās, lai nodrošinātu to atbilstību starptautisku sacensību norises prasībām vairākos sporta veidos;
  • Investīcijas tiek veiktas objektos, kuriem pašvaldība (vai tās aģentūra vai kapitālsabiedrība) ir izstrādājusi tehnisko dokumentāciju projektā paredzēto darbību veikšanai.

Ievērojot konkursa nolikumā noteiktos prioritāros investīciju virzienus, uzaicinātas dalībai konkursā tika Jūrmalas valstspilsēta, Jelgavas valstspilsēta, Rīgas valstspilsēta, Liepājas valstspilsētas pašvaldība un Valmieras novada pašvaldība.

Konkursa pirmajā kārtā uzvarējušās pašvaldības un to projekti:

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība

Stadiona "Sloka" teritorijā divās kārtās tiks izbūvēts apgaismojums, kas atbilst LFF stadionu un infrastruktūras noteikumu "Virslīgas stadions" prasībām.

Apgaismojums tiks izbūvēts atbilstoši LFF stadionu un infrastruktūras noteikumu "Virslīgas stadions" prasībām (800 luksi), lai tajā varētu rīkot augstākas raudzes futbola un regbija spēles. Projekta ietvaros plānots veikt apgaismojuma projektēšanas darbus, stabu uzstādīšanu, papildus elektrības pievadu ievilkšanu un citus projekta mērķim atbilstošos darbus.

  • Valsts budžeta līdzfinansējuma daļa - 256 696 EUR
  • Finansējuma saņēmēja līdzfinansējuma daļa - 302 442 EUR

Valmieras novada pašvaldība

Valmieras novada pašvaldība realizēs projektu "J. Daliņa stadiona apgaismošanas mastu uzstādīšana". Projekts paredz veikt mākslīgā apgaismojuma izbūvi J. Daliņa stadionā, nodrošinot ne mazāk kā 800 luksu apgaismojuma līmeni dabīgā zāliena futbola laukumā un uzstādot četrus apgaismojuma mastus ar gaismekļiem.

J. Daliņa stadiona apgaismojuma mastu uzstādīšanas projekta īstenošana sniegs plašākas iespējas Valmierā uzņemt ne tikai virslīgas mājas spēles, bet arī pilnvērtīgi aizvadīt dažādu vecumu valstsvienību spēles, kā arī UEFA turnīru kvalifikācijas spēles. Mākslīgā apgaismojuma pilnvērtīga izbūve nodrošinās ne tikai futbola laukuma izmantošanu jebkurā diennakts laikā, bet arī vieglatlētikas stadiona izmantošanu augsta mēroga sacensību uzņemšanai.

  • Valsts budžeta līdzfinansējuma daļa - 256 696,00 EUR
  • Finansējuma saņēmēja līdzfinansējuma daļa 317 793,83 EUR

"Šāds valstiska līmeņa atbalsts futbola un sporta infrastruktūras uzlabošanai dažādās Latvijas vietās ir sadarbības forma, pie kuras strādāts jau vairākus gadus. Par sarunu uzsākšanu, protams, jāsaka paldies iepriekšējai LFF vadībai. Mums izdevās veikt no savas puses nepieciešamos soļus, lai iniciatīva tiktu līdz galam realizēta, tāpēc pateicību vēlos izteikt arī VARAM vadībai, it īpaši ministram Artūram Plešam, un ministrijas sadarbības partneriem par solījumu turēšanu, ieinteresētību projekta īstenošanā un profesionālu darbu pie visiem saistošajiem jautājumiem. Valsts atbalsts un valstiska līmeņa izpratne par sporta infrastruktūras vajadzībām, kā arī par šādu investīciju atgriezenisko labumu ir neatņemama sastāvdaļa tam, lai futbols un sports kopumā kļūtu arvien pieejamāks un norisinātos drošos, augstam līmenim atbilstošos apstākļos," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Esam patiešām priecīgi, ka stadioni Jūrmalā un Valmierā spers tik ļoti nepieciešamos attīstības soļus uz priekšu, lai kļūtu par vēl labākām mājvietām saviem klubiem, līdzjutējiem un mūsu izlasēm."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu