Latvijas volejbola izlase Eiropas Zelta līgā spēlēs ar Igauniju, Beļģiju un Čehiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase nākamgad Eiropas Zelta līgā spēlēs vienā grupā ar Igauniju, Beļģiju un Čehiju, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas izlases 23. vieta Eiropas rangā ļāvusi turpināt sacensties Zelta līgā. 12 komandas tika sadalītas A, B un C grupās, kur Latvijas vīriešu komandai tika izlozēta vieta C grupā.

Par uzvaru būs jācīnās ar jau ierasto un sīvāko pretinieci Igaunijas valstsvienību, kā arī spēcīgo Beļģijas izlasi, ar ko tika spēlēts arī 2021. gada Zelta līgas B grupā, un trešā pretiniece šoreiz būs Čehijas vienība.

Sacensību sākums paredzēts 25. maijā, kur katras grupas komandas savā starpā izspēlēs divus apļus, tādējādi Latvijas komanda pie sevis uzņems katru no grupas pretiniecēm, kā arī trīs spēles aizvadīs viesos. Komandas cīnīsies par iekļūšanu Fināla četriniekā, kurš notiks jau 18. un 19. jūnijā Horvātijā, un tajā satiksies visu trīs grupu stiprākās komandas.

Kopumā Zelta un Sudraba līgās piedalīsies 24 valstu nacionālās federācijas un to komandas. CEV arī šogad vēlas nodrošināt augstas klases Eiropas līgas sacensības, kurās dalībniekiem būs iespēja sagatavoties gaidāmajam 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas gaidāms jau 2022. gada vasaras beigās.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas līgā šogad nespēlēs, taču fokusēsies uz U-21 vecuma izlasi, kurai sacensības būs īsi pirms Eiropas līgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu