"TTT Rīga" basketbolistes piekāpjas titulētajai UGMK komandai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas otrā apļa pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 60:75 (16:22, 14:16, 15:15, 15:22) zaudēja titulētajai Jekaterinburgas UGMK komandai.

Rīdzinieces izrādīja cienījamu pretestību, UGMK basketbolistēm uzvaru nodrošinot ceturtās ceturtdaļas pēdējās septiņās minūtēs.

"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Džesmina Tomasa, kura arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, toties pieļāva septiņas kļūdas. Vanesa Jasa guva 14 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, seši punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Daugilei Šarauskaitei, bet deviņus punktus guva Luīze Sila.

Mājiniecēm ar 22 punktiem rezultatīvākā bija Emma Mēsemana, 15 punkti, sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Albai Torrensai, bet 14+6+6 šajos statistikas rādītājos iekrāja Elije Kviglija.

Spēles pirmajās minūtēs viešņas bija nekļūdīgākas uzbrukumos, kas ļāva iegūt nelielu vadību pret mača neapšaubāmajām favorītēm (7:4). Ceturtdaļas vidū Tomasas precīzais metiens deva jau četru punktu pārsvaru (13:9). Ceturkšņa otrajā pusē atdzīvojās UGMK uzbrukums un pirmās desmit minūtes noslēdzās ar 22:16.

Otrās ceturtdaļas ievadā tālmetienus realizēja Tomasa un Sila, rīdziniecēm izlīdzinot rezultātu, bet Daugiles Šarauskaites metiens no groza apakšas ļāva atgūt vadību. UGMK atkal atguva vadību, taču vēl viens Sila "trejacis" neļāva laukuma saimniecēm vēl vairāk attālināties rezultātā. Tomēr pirmo puslaiku Mārtiņa Gulbja vadītā komanda zaudēja ar 30:38.

Trešajā ceturtdaļā rezultāts auga līdzīgi un, abām komandām gūstot pa 15 punktiem, arī pirms noslēdzošajām desmit minūtēm "TTT Rīga" un UGMK šķīra astoņi punkti (45:53). Septiņus punktus ceturtdaļā guva Vanesa Jasa.

Tomasas tālmetiens un viens precīzs "sodiņš" ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs ļāva pietuvoties līdz mīnus sešiem punktiem (49:55). Vairāku minūšu nesekmīgie uzbrukumi atkal ļāva UGMK nedaudz attālināties un pārsniegt desmit punktu robežu pārsvarā. Noslēdzošajās minūtēs atspēlēties neizdevās un "TTT Rīga" piedzīvoja zaudējumu.

Rīdzinieces pirmo apli noslēdza ar uzvaru 68:65 pār Seksārdas KSC komandu. No pirmajām septiņām spēlēm Latvijas komandas basketbolistes uzvarēja trīs, kas dod piekto vietu A apakšgrupā. UGMK uzvarēja visās septiņās cīņās, sezonas ievadā ar rezultātu 71:56 pieveicot Rīgas klubu.

Pagājušajā sezonā komandas tikās divas reizes, abās reizēs "TTT Rīga" piekāpās UGMK ar rezultātiem 71:104 un 41:90.

UGMK basketbolistes ir seškārtējas Eirolīgas čempiones (2003., 2013., 2016., 2018., 2019., 2021.). Jekaterinburgas vienībai izdevies kvalificēties 13 "Četru fināliem" pēc kārtas (2008.-2019., 2021.), šajā laikā uzvarot 15 "play-off" sērijās (bilance 30-1).

Savu līdz šim pēdējo zaudējumu Jekaterinburgas vienība Eirolīgā piedzīvoja 2019. gada 27. novembrī Rīgā pret "TTT Rīga" - 81:89.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022. gada 1. februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20. reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu