Video ⟩ Bertāns palīdz "Wizards" gūt uzvaru pagarinājumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" vienībai izcīnot uzvaru.

ASV galvaspilsētas komanda pretinieku laukumā ar rezultātu 119:116 (27:29, 25:31, 37:26, 17:20, 13:10) pagarinājumā pieveica Detroitas "Pistons".

Pirmdien Bertāns vēdera vīrusa dēļ nepabeidza maču, kurā "Wizards" ar 110:116 viesos piekāpās Indiānas "Pacers". Viņa dalība nākamajā mačā bija zem jautājuma zīmes, tomēr trešdien rūjienietis varēja spēlēt.

Bertāns laukumā pavadīja 11 minūtes un piecas sekundes, būdams nekļūdīgs visos metienos - vienā tālmetienā un trīs soda metienos. Viņš izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

Uzvaru vašingtoniešiem izrāva Kails Kuzma, kurš sešas sekundes desmitdaļas pirms pagarinājuma beigām realizēja tālmetienu, sarūpēdams "Pistons" komandai desmito zaudējumu pēc kārtas. "Motoru pilsētas" vienībai šī ir garākā zaudējumu sērija pēdējo septiņu gadu laikā.

Kuzma ar 26 punktiem bija arī rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet par punktu mazāk guva Bredlijs Bīls.

Laukuma saimniekiem 28 punktus guva Džeremi Grānts, bet 21 punktus bija šī gada drafta pirmajam numuram Keida Kaningemam, kurš papildlaikā guva astoņus no desmit "Pistons" punktiem.

"Wizards" 15 uzvaras 26 spēlēs dod piekto vietu Austrumu konferencē, bet "Pistons" ar četrām uzvarām 24 mačos ir pēdējā šajā konferencē un arī visā līgā.

Vašingtonas komanda nākamajā mačā sestdien savā laukumā uzņems Jūtas "Jazz".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu