Dončičs atzīst, ka nav labā formā, un sola pie tās strādāt (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs (vidū).
Luka Dončičs (vidū). Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs atzinis, ka šobrīd nav labākajā fiziskajā formā, solot strādāt, lai to uzlabotu.

22 gadus vecā Dončiča sniegums šosezon ir nevienmērīgs, tāpēc tas licis uzdit jautājumus par viņa fizisko formu.

Medija ESPN žurnālists Tims Makmahons ziņo, ka slovēnis rudenī ieradās uz "Mavericks" treniņnometni, būdams aptuveni par 13 kilogramiem smagāks nekā nepieciešams.

Pēc Dalasas kluba zaudējuma Bruklinas "Nets" Dončičs atzina, ka nav labākajā fiziskajā formā.

"Cilvēki par to tik un tā runās. Zinu, ka man jābūt labākā formā. Aizvadīju garu vasaru. Spēlēju Tokijas Olimpiādē. Pēc Tokijas trīs nedēļas paņēmu brīvas, nedaudz atpūtos. Varbūt drusku par daudz. Man jātiek atpakaļ uz sliedēm," izteicās Dončičs.

NBA šāda tendence nav nekas neparasts. Jaunie talanti ienāk līgā 19 vai 20 gadu vecumā, iepriekš spēlējuši koledžu komandās vai Eiropā, kur bija pietiekami ar dabisko talantu un zemāka līmeņa fizisko sagatavotību.

Papildus tam jaunais ķermenis spēja izturēt dažādus nevēlamus ēšanas paradumus, jo vielmaiņa ar to tika galā. Ķermenim novecojot, spēlētājam jāpievērš vairāk uzmanības savai ēdienkartei, kā arī rūpīgāk jāstrādā pie fiziskās formas, lai sasniegtu nākamo līmeni karjerā.

Fiziskās formas nepilnības gan nekādi netraucē Dončičam būt izteiktam "Mavericks" komandas līderim arī šajā sezonā. Līdz šim viņš 20 spēlēs izcēlies ar vidēji gūtiem 25,6 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un 8,5 rezultatīvām piespēlēm.

Baumas par liekā svara pieaugumu klīst arī par Ņūorleānas "Pelicans" jauno zvaigzni Zaionu Viljamsonu, kurš šosezon traumas dēļ vēl nav spēlējis. Daži ASV mediji spekulē, ka viņa svars jau sasniedzis 330 mārciņas jeb 150 kilogramus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu