Martins Dukurs paliek uzreiz aiz pjedestāla Vinterbergas trasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas skeletonists Martins Dukurs Pasaules kausa ceturtā posma sacensībās Vinterbergas trasē izcīnīja ceturto vietu, bet Tomass Dukurs ieņēma septīto pozīciju.

Divu braucienu summā ātrākais bija Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš finišēja minūtē un 51,05 sekundēs. Otro braucienu Krievijas sportists trasi veica 55,50 sekundēs, un par vienu sekundes simtdaļu laboja iepriekšējo trases rekordu, kuru 2015.gadā uzstādīja Martins Dukurs.

M. Dukurs divus braucienu summā finišēja minūtē un 51,7 sekundēs, zaudējot 0,65 sekundes. Viņš uzrādīja ceturto labāko laiku otrajā braucienā un astoto ātrāko starta laiku.

Savukārt T. Dukurs divu braucienu summā finišēja vienā minūtē un 51,95 sekundēs, piekāpjoties 0,9 sekundes. Otrajā braucienā viņam izdevās uzlabot finiša laiku, uzrādot astoto ātrāko laiku.

Otro vietu divu braucienu summā ieņēma Vācijas sportists Aksels Jungks, uzvarētājam zaudējot 0,29 sekundes, bet viņa tautietis Kristofers Grothērs, kurš no Tretjakova atpalika 0,59 sekundes, ierindojās trešajā vietā.

Vinterbergas posma kopvērtējums
Vinterbergas posma kopvērtējums Foto: Ekrānšāviņš

Pirmajā braucienā labāko laiku uzrādīja Tretjakovs, finišējot 55,55 sekundēs.

M. Dukurs trasi veica 55,97 sekundēs, ierindojoties astotajā vietā, un no Krievijas sportista atpalika 0,42 sekundes, T. Dukurs Tretjakovam piekāpās 0,5 sekundes un ieņēma devīto vietu.

Otro vietu pēc pirmā brauciena ieņēma vācietis Aksels Jungks, kurš no labākā rezultāta atpalika 0,12 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Krievijas pārstāvis Ņikita Tregubovs, zaudējot 0,3 sekundes savam tautietim.

M. Dukuram pirmajā braucienā bija astotais starta numurs, bet T. Dukurs startēja 17. no 30 skeletonistiem.

M. Dukurs sezonu sāka ar otro vietu, piekāpdamies vien Aleksandram Tretjakovam no Krievijas, otrajā posmā viņš palika vien 11. pozīcijā, bet trešajā izcīnīja trešo vietu. T. Dukura aktīvā pirmajos posmos ir 16., 18. un septītā pozīcija.

Pirmajā posmā uzvarēja krievs Tretjakovs, kurš ar 529 punktiem ir piektais, bet T. Dukurs ar 344 punktiem ir pakāpies uz 14. pozīciju.

Martins Dukurs iepriekšējo sezonu par īpaši veiksmīgu nosaukt nevar. Viņš desmito reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot pirmajos četros posmos, taču Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu pēc 11 zelta medaļām pēc kārtas, bet pasaules meistarsacīkstēs Vācijas trasē Altenbergā nācās samierināties ar tikai 16.vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs, vienreiz posmā (Siguldā) kāpjot uz goda pjedestāla, Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja trešais. Eiropas čempionātā viņam tika sestā, bet pasaules čempionātā - septītā vieta.

Iepriekšējā sezonā Vinterbergā tika dalītas Eiropas čempionāta medaļas. Uzvarēja Tretjakovs, bet trešais bija mājinieks Aleksandrs Gasners.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst. 15.30, un otrais būs pusotru stundu vēlāk. Sacensību otro braucienu tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Endija Tērauda.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām.

Kopš 2006. gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī nākamie divi posmi notiks Vācijas trasēs - Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu