Bendika ar vienu kļūdu ugunslīnijā sasniedz labāko rezultātu šosezon (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika piektdien Hohfilcenē izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa sezonas trešā posma 7,5 sprinta sacensībās, uzrādot labāko rezultātu sezonā un savu otro labāko sniegumu šajā disciplīnā.

Bendika šāva nekļūdīgi guļus, bet stāvus neaizvēra pēdējo mērķi, finišā uzvarējušajai Hannai Solai no Baltkrievijas zaudējot vienu minūti un 12,3 sekundes. Kļūda ugunslīnijā latvietei liedza pacīnīties par pirmo trijnieku, bet trasē viņai bija 13.ātrākais solis.

Sola izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā.

Sanita Buliņa šaušanā kļūdījās trīs reizes, Solai zaudēja vairāk nekā četras minūtes un ieņēma 98.vietu no 116 finišējušajām biatlonistēm.

Pirms tam desmit kilometru sprintā vīriešiem Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise ieņēma 98. un 99.vietu, bet Roberts Slotiņš bija 107.pozīcijā 118 startējušo biatlonistu konkurencē.

Nedēļas nogalē būs sacensības iedzīšanā, kā arī stafetes.

Latvijas vadošajam biatlonistam vīriešu konkurencē Andrejam Rastorgujevam pagaidām ir spēkā diskvalifikācija, kas viņam liedz startēt Pasaules kausa apritē.

Nākamais Pasaules kausa posms decembrī notiks Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu