Latvijas sportistu treneriem naudas balvās piešķir gandrīz miljonu eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Eduards Andruškevics
Eduards Andruškevics Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) ceturtdien atbalstīja priekšlikumu par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā Tokijas olimpiskajās spēlēs un paralimpiskajās spēlēs, kā arī citiem izciliem sasniegumiem sportā pagājušā gada nogalē un šogad, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Priekšlikums paredz, ka sportistu treneriem un sportistus apkalpojošiem personālam varētu piešķirt 822 974 eiro, tostarp 151 799 eiro nodokļu samaksai.

Naudas balvu 138 167 eiro apmērā paredzēts piešķirt Latvijas 3x3 basketbolistu izlases komandas Agņa Čavara, Naura Mieža, Edgara Krūmiņa un Kārļa Paula Lasmaņa trenerim Raimondam Feldmanim. Tāpat 124 307 eiro plānots piešķirt arī komandas trenerim Dāvim Feikneram un 13 435 eiro apkalpojošam sporta darbiniekam Emīlam Tomam.

Naudas balvu 32 837 eiro apmērā plānots piešķirt sportista Artūra Plēsnieka trenerim Eduardam Andruškevičam.

Sportistu Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča trenerim Genādijam Samoilovam plānots piešķirt 20 531 eiro.

Naudas balvu 35 609 eiro apmērā plānots piešķirt arī sportistes Diānas Dadzītes apkalpojošai sporta darbiniecei Zanei Skujiņai. Vienlaikus apkalpojošām sporta darbiniecēm Signei Rinkulei un Baibai Kalnciemai paredzēts piešķirt attiecīgi 18 978 un 17 870 eiro naudas balvas. Savukārt apkalpojošajai sporta darbiniecei Zanei Skujiņai - 14 968 eiro.

Tāpat naudas balvas plānots piešķirt Latvijas Volejbola un Karatē federācijām, kā arī Latvijas Basketbola savienībai.

Latvijas Volejbola federācijai par vīriešu nacionālās izlases un U-17 vīriešu izlases dalību Eiropas čempionātu finālturnīrā plānots piešķirt 40 000 eiro, Latvijas Basketbola savienībai par vīriešu U-19 izlases dalību pasaules čempionāta finālturnīrā - 20 000 eiro, savukārt Latvijas Karatē federācijai par Kalvja Kalniņa izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā paredzēts piešķirt naudas balvu 15 000 eiro apmērā.

Plānots, ka jautājums par naudas balvu piešķiršanu apstiprināšanai tiks virzīts 14.decembra Ministru kabineta sēdē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu