Ķibermanim astotā, Kaufmanim 25.vieta Pasaules kausa posmā četrinieku sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskara Ķibermaņa vadītais četrinieks
Oskara Ķibermaņa vadītais četrinieks Foto: Latvijas hokeja izlase

Pilota Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks sestdien Vinterbergā izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa posmā bobslejā, bet Dāvis Kaufmanis ar kritienu ieņēma 25.vietu.

Pirmajā braucienā Ķibermanis kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi startēja ar piekto numuru un trasi veica viduvēji, jau trases augšdaļā vairākkārt kļūdoties. Kļūdas nebija lielas, bet finišā no labākā laika īpašnieka vācieša Johannesa Lohnera viņš atpalika Vinterbergas trasei daudz - 0,31 sekundi. Arī startā tika sasniegts tikai desmitais labākais laiks.

Kaufmanis, kura ekipāžu iestūma Ivo Dans Kleinbergs, Reinis Nungurs un Krists Lindenblats un kurš startēja trešais no beigām, kļūdījās 11.virāžā, piedzīvojot kritienu. Līdz trases beigām bobs atkrita uz slidām, taču augstāk par 25.vietu 26 ekipāžu konkurencē neizdevās tikt. Braucienā viņi zaudēja Lohnera ekipāžai 1,49 sekundes un pie otrā brauciena, kurā startē 20 labākās ekipāžas, netika.

Pirmajās trijās vietās bija tikai vācieši. Lohneram vienu sekundes simtdaļu zaudēja Kristofa Hāfera pilotētais četrinieks un divas - Frančesko Frīdrihs.

Otro braucienu Ķibermanis arī veica ar kļūdām. Tas braucienā deva desmito vietu un divu braucienu summā - astoto vietu 0,56 sekundes aiz Frīdriha.

Frīdrihs, kaut arī abus braucienus aizvadīja ar kļūdām, uzvarēja, jo konkurenti šīs kļūdas nespēja izmantot. Viņš par 0,05 sekundēm apsteidza Lohneru un par 0,14 sekundēm - kanādieti Džastinu Kripsu, Hāferam paliekot ceturtajam.

Piekto vietu ieņēma brita Bredlija Hola ekipāža, sesto - austrieša Benjamina Maiera četrinieks.

Visās četrās līdzšinējās četrinieku sacensībās ir uzvarējis vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš kopvērtējumā ir līderis ar 900 punktiem. Otrais ar 780 punktiem ir vācietis Johanness Lohners, trešais ar 762 punktiem - austrietis Benjamins Maiers. Ķibermanis iekrājis 698 punktus un ir sestais, bet Kaufmanis ar 186 punktiem trijos posmos atrodas 24.pozīcijā.

Pašlaik vadošais Latvijas stūmējs Matīss Miknis traumas dēļ nestartēja.

Posmos Insbrukā Ķibermanis četriniekos bija piektais un otrais, bet pirms nedēļas Altenbergā viņš finišēja desmitais. Kaufmanis pirmo posmu izlaida, bet pārējos divos bija 16. un 23.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis bija 23.vietā, startējot tikai vienā no četriem posmiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamnedēļ bobslejisti un skeletonisti atkal sacentīsies Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu