Verstapens ātrākais sezonas pēdējā posma kvalifikācijas braucienā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

"Red Bull" braucējs Makss Verstapens sestdien uzrādīja ātrāko laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pēdējā posma - Abū Dabī "Grand Prix" - kvalifikācijas braucienā.

Verstapens apli veica minūtē un 22,109 sekundēs, apsteidzot "Mercedes" pilots Lūisu Hamiltonu par 0,371 sekundi, un svētdien sacensības sāks no pirmās pozīcijas.

Trešo ātrāko laiku uzrādīja brits Lando Noriss no "McLaren" komandas, atpaliekot par gandrīz 0,8 sekundēm.

Pēc 21 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma Hamiltonam un Verstapenam ir pa 369,5 punktiem. Vienādu punktu gadījumā titulu iegūs pilots ar vairāk uzvarām. Verstapenam ir deviņas uzvaras, bet Hamiltonam - astoņas.

Hamiltonam ir jāgūst vismaz par vienu punktu vairāk svētdienas sacensībās, lai pārspētu Verstapenu un izcīnītu astoto pasaules čempiona titulu. Savukārt Verstapens pagājušajā gadā uzvarēja Abū dabī posmā un šogad centīsies izcīnīt pirmo pasaules čempiona titulu.

Konstruktoru kausā "Mercedes" ar 587,5 punktiem ir drošā pozīcijā, lai izcīnītu titulu, jo tuvākajai sekotājai "Red Bull" ir par 28 punktiem mazāk.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu