Video ⟩ Visas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas izcīna punktus NHL mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Vārtsarga Elvja Merzļikina, uzbrucēju Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera, kā arī aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētās komandas sestdien svinēja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos, kamēr uzbrucējs Zemgus Girgensons cieta zaudējumu pēcspēles metienu sērijā.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (0:0, 4:1, 0:3, 1:0) pagarinājumā uzvarēja līgas debitanti Sietlas "Kraken".

Uzvaras vārtus papildlaikā pēc nospēlētām 55 sekundēm guva Džeiks Bīns, bet pamatlaikā ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Makss Domi.

Merzļikins atvairīja 28 metienus, par četriem vairāk nekā otrā laukuma galā Filips Grūbauers. Trešajā periodā Latvijas vārtsargs kapitulēja trīs reizes, divas no tām ar 22 sekunžu starpību.

Merzļikins šosezon piedalījies 16 mačos, kuros izcīnījis desmit uzvaras, vidēji ielaidis 2,8 ripas un atvairījis 91,7% metienu. Vienreiz viņš nostāvējis "sausā".

Tikmēr Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pieveica Anaheimas "Ducks".

Pitsburgas komandai uzvaru atnesa Broka Makgina pirmais metiens pa vārtiem sestajā minūtē, laukumā atrodoties arī Bļugeram. Vārtsargs Keisija Desmits neitralizēja 33 metienus un svinēja pirmo "sauso" uzvaru sezonā un septīto karjerā.

Turpretī Sidnijam Krosbijam pārtrūka sērija, kurā viņš guva punktus septiņos mačos pēc kārtas.

Bļugers sestdien uz ledus pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, no tām divas minūtes un 29 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja četros no desmit iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Viņš šajā sezonā 27 mačos guvis sešus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderību +4.

Uzvaru svinēja arī NHL debitanta Rubīna pārstāvētā Toronto "Maple Leafs", kas mājās ar rezultātu 5:4 (3:1, 1:1, 1:2) guva virsroku pār Čikāgas "Blackhawks".

Uzvaras vārtus Toronto vienībai minūti un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām guva vēl iepriekšējā sezonā Čikāgā spēlējušais Davids Kempfs. "Maple Leafs" rindās vārtus guva un vēl divos asistēja Viljams Nīlanders.

Rubīns savā trešajā NHL spēlē uz ledus pabija deviņas minūtes un 27 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1. Latvijas aizsargs pagaidām ir bez rezultativitātes punktiem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -2.

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

"Sabres" vārtsargs Uko Peka Lūkanens atvairīja 40 metienus, taču "bullīšos" piekāpās pēc Timotija Leifa Ošī un Jevgeņija Kuzņecova metieniem.

Girgensons spēlēja 12 minūtes un trīs sekundes, no tām divas minūtes un sešas sekundes mazākumā. Viņš uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un negatīvas lietderības -1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 27 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis piecas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -8.

Savainojuma dēļ laukumā vēl nav atgriezies Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" savu tribīņu priekšā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) bija pārāka pār Dalasas "Stars". Ceturto maču pēc kārtas vārtus "haizivīm" guva Tomāšs Hertls.

No latviešu komandām visaugstāk turnīra tabulā ir "Maple Leafs", kas ar 40 punktiem 29 spēlēs ir trešā Austrumu konferencē. Šajā pašā konferencē "Penguins" ar 33 punktiem 27 dueļos ir septītā, "Blue Jackets" ar 29 punktiem 26 cīņās ir devītā, bet "Sabres" ar 20 punktiem 27 mačos atrodas 13. pozīcijā. "Sharks" Rietumu konferencē ar 31 punktu 28 spēlēs ieņem devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu