Latvijas biatlonisti Pasaules kausa stafetē finišē 24.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonistis Roberts Slotiņš.
Latvijas biatlonistis Roberts Slotiņš. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlonisti Aleksandrs Patrijuks, Rūdis Balodis, Edgars Mise un Roberts Slotiņš svētdien Hohfilcenē ieņēma 24.vietu Pasaules kausa 4x7,5 kilometru stafetē.

Uzvaras laurus plūca Norvēģija, kuras vadību trešajā posmā nostiprināja Jūhanness Tīngness Bē. Pēdējās ugunslīnijās Vetles Šostada Kristiansena izmantotās rezerves patronas ļāva francūzim Kentēnam Fijonam-Majē pietuvoties līdz 14 sekundēm, tomēr norvēģis vadību nosargāja.

Kopā ar J.T.Bē un Kristiansenu uzvaru svinēja pirmajos divos posmos startējušie Sturla Holms Lēgreids un Tarjeijs Bē. Norvēģi aizvēra visus mērķus un izmantoja piecas rezerves patrona, finišējot vienā stundā 14 minūtēs un 34,8 sekundēs.

Francūži sašāva visus mērķus un ņēma talkā astoņas papildu patronas, atpaliekot 21,2 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Krievija, par spīti vienam soda aplim un deviņām rezerves patronām - viņi zaudēja 47,3 sekundes.

Latvijas biatlonisti finišēja astoņas minūtes un 5,5 sekundes vēlāk, apsteidzot trīs izlases, kas tika apdzītas par apli. Latvieši mēroja četrus soda apļus un izmantoja 13 rezerves patronas, bet tuvākie konkurenti bija vairāk nekā pusminūtes attālumā.

Pirmoreiz stafete šosezon notika otrajā posmā Estešundā. Latvijas četrinieks tika apdzīts par apli, ieņemot 23.vietu. Uzvaru svinēja norvēģi, otrā bija Francija, trešā - Krievija.

Salīdzinot ar iepriekšējo posmu, Latvijai bija viena izmaiņa - Renāra Birkentāla vietā otrajā posmā startēja Balodis.

Iepriekšējā sezonā labākās stafetē bija Norvēģija, Zviedrija un Francija, bet Latvija ierindojās ceturtajā vietā.

Latvijas vadošajam biatlonistam vīriešu konkurencē Andrejam Rastorgujevam pagaidām ir spēkā diskvalifikācija, kas viņam liedz startēt Pasaules kausa apritē.

Nākamais Pasaules kausa posms decembrī notiks Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu