Parīzes olimpisko spēļu rīkotāji plāno atklāšanas ceremonijā pulcēt vairāk nekā pusmiljonu cilvēku

CopyDraugiem X Whatsapp
Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas prezentācija.
Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas prezentācija. Foto: SIPA/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu rīkotāji paziņojuši, ka atklāšanas ceremonijā 2024. gada 26.jūlijā plāno vienkopus pulcēt ap 600 000 cilvēku.

Parīzes spēļu atklāšanas ceremonija notiks uz Sēnas upes, tā pirmdien paziņoja rīkotāji.

Plānots, ka ceremonijā uz upes būs 160 laivas ar spēļu dalībniekiem un oficiālajām personām no kopumā vairāk nekā 200 valstīm. Vasaras olimpisko spēļu dalībnieki ar laivām veiks aptuveni sešus kilometrus garu posmu pa upi.

"Šodien ir nozīmīga diena," pirmdien paziņoja Parīzes spēļu organizācijas komitejas vadītājs, trīskārtējais olimpiskais čempions kanoe airēšanā Tonī Estangē. "Ir daudz emociju, daudz entuziasma."

Parīzes vasaras olimpisko spēļu organizētāji lēš, ka atklāšanas ceremoniju klātienē varētu vērot ap 600 000 skatītāju, kas kļūtu par visu laiku vislabāk apmeklēto šādu notikumu.

Lielākā daļa ceremonijas skatītāju pasākumā varēs piedalīties bez maksas un tikai neliela daļa klātesošo būs spiesta maksāt par biļetēm.

Rīkotāju drošības dienests vēlējās ierobežot skatītāju skaitu līdz 25 000, bet Parīzes mērija norādīja, ka pasākumu varētu apmeklēt pat divi miljoni cilvēku.

Plānots, ka atklāšanas ceremonijā varētu būt ap 10 500 sportistiem no 206 valstīm.

2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija paredzēta 26.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu