Video ⟩ Usiks: Man piedāvāja 300 000 eiro par zaudējumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Nepārspētais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks atklājis, ka reiz viņam piedāvāti 300 000 eiro par to, lai viņš zaudētu cīņu.

Usiks izdevumam "Przeglad Sportowy" pastāstīja, ka pirms 2011. gada Starptautiskās boksa asociācijas (AIBA) pasaules čempionāta finālcīņas Baku viņam piedāvāti 300 000 eiro, lai ukrainis šo cīņu atdotu savam pretiniekam. 

"Vai tā ir taisnība, ka toreiz mani gribēja piekukuļot, lai piekāpjos Azerbaidžānas pārstāvim Teimuram Mammadovam? Jā, viņi man piedāvāja 300 tūkstošus. Tie laikam bija vietējie puiši. Pie manis pienāca kāds vīrietis, un viņš piedāvāja tieši tādu summu. Es tam nepiekritu," norāda Usiks. 

Ukrainas boksa zvaigzne teica, ka finālcīņu klātienē skatījies arī Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs. 

"Domāju, ka tos 300 000 eiro varēja sadalīt starp trim tiesnešiem un viņi izdarītu savu darbu. Devos ringā ar domu, ka būs jāsit ļoti spēcīgi. Paldies Dievam, viņiem tas neizdevās," sacīja Usiks. 

Usiks tai cīņā uzvarēja un gadu vēlāk kļuva par 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempionu. Viņš aizvadīja visai ilgu karjeru amatieru boksā. 

Savukārt profesionālajā ringā Usikam aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Šobrīd Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas smagsvaru divīzijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu