Video ⟩ Bļugera un Girgensona komandām uzvaras NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās vienības.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība otrdien ar rezultātu 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) savā laukumā pārspēja Monreālas "Canadiens", tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas. Tikmēr Girgensona komanda Bufalo "Sabres" ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) izbraukumā pieveica Vinipegas "Jets" vienību, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Latvijas hokejisti palika bez rezultativitātes punktiem.

Bļugers uz ledus bija 13 minūtes un 52 sekundes, minūti un 33 sekundes spēlējot mazākumā un piecas sekundes vairākumā. Laukumā pavadītajā laikā viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no desmit iemetieniem un noslēdza spēli ar lietderības koeficientu -1.

Divas rezultatīvas piespēles šajā mačā atdeva "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kas ļāva viņam aizvadīt savu 400.maču NHL ar diviem vai vairāk punktiem. Krosbijs kļuva par 14.spēlētāju NHL vēsturē ar šādu sasniegumu un vienīgo, kurš turpina spēlēt līgā patreiz. Šosezon Krosbija kontā 17 punkti 16 mačos.

Pitsburgas vienībā ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Evanss Rodrigess, bet vēl pa reizei precīzi bija Kasperi Kapanens, Maiks Matesons, Braiens Dumolēns un Braiens Boils. "Canadiens" sastāvā ar gūtiem vārtiem izcēlās Jesse Īlonens un Džonatans Druāns.

Savukārt "Sabres" rindās divus vārtus guva Rasmuss Dalīns, bet pa vienam precīzam metienam Džefa Skinera un Andersa Bjorka kontā. "Jets" rindās precīzi bija Nikolajs Ēlers un Pjērs-Liks Dibuā.

Girgensons laukumā bija 14 minūtes un 50 sekundes, no kurām trīs minūtes un 16 sekundes spēlēja mazākumā, bet 39 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" ar 35 punktiem 28 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Sabres" ar 22 punktiem ierindojas 13.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu