Bļugera vērtība Pitsburgas "Penguins" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (priekšplānā)
Teodors Bļugers (priekšplānā) Foto: Reuters/ScanPix

Pitsburgas "Penguins" šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā nav starp spēcīgākajām komandām. Bet ir kāds rādītājs, kurā tā ir līgas līdere, un šajā ziņā liels nopelns ir arī Latvijas uzbrucējam Teodoram Bļugeram.

Ar gūtiem sešiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm Bļugers ir dalītā 10. pozīcijā "Penguins" komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet viņa rezultativitāte ir pievienotā vērtība, jo no viņa gaida/prasa ko citu...

Pitsburga ir visai pārliecinoša NHL līdere neitralizētajos mazākumos šosezon - 92,7%.

Šajā ziņā liels nopelns ir 27 gadus vecajam Bļugeram, kurš savā komandā mazākumā laukumā pavada visilgāko laiku uzbrucēju vidū. Aizsargājoties viņš vidēji spēlē uz ledus ir 2,09 minūtes. 

"Penguins" jau 32 mazākumus pēc kārtas nav ielaidusi ripu savos vārtos, un tas ir arī Bļugera snieguma rezultātā. Pēdējo reizi Pitsburga vārtus mazākumā zaudēja pirms mēneša jeb 14 spēlēs pēc kārtas nav ielaidusi vārtus nevienādos sastāvos. Tā ir garākā šāda veida sērija Pitsburgas kluba vēsturē. 

Šosezon Bļugers vēl nav guvis vārtus skaitliskajā mazākumā, bet savas karjeras laikā to paveicis četras reizes. Trīsreiz iepriekšējā sezonā. 

Visbiežāk Bļugers spēlē trešajā uzbrucēju virknējumā. 

"Penguins" komanda pēdējā laikā spēlē ļoti labi. Tā izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, šajos mačos savos vārtos ielaižot vien sešas ripas, kamēr sāncenšu vārtos raidītas 20 ripas. 

Turnīra tabulas Austrumu konferencē "Penguins" ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu