Brailko/Namiķe iekļūst pasaules U-21 čempionāta astotdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Varvara Brailko un Anete Namiķe
Varvara Brailko un Anete Namiķe Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko/Anete Namiķe trešdien sasniedza Taizemē notiekošā pasaules U-21 čempionāta "play-off" otro kārtu jeb astotdaļfinālu.

Grupu turnīra pirmajā kārtā latvietes ar 2-0 (21:14, 21:12) pārspēja Paragvajas duetu Romina Edigere/Megija Paiva, bet otrajā spēlē ar 2-0 (21:15, 22:20) tika uzveiktas arī brazīlietes Tainara Feitosa/Anna Figeredu.

Tikmēr zaudējumu apakšgrupas pirmajā cīņā piedzīvoja Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa, kuras ar 0-2 (17:21, 9:21) piekāpās mājiniecēm Jidapai Bunongkhunu un Apinjai Saengpaengu. Savukārt otrajā spēlē šodien latvietes ar 2-0 (21:12, 21:17) pārspēja Bolīvijas duetu Isu Cakonu un Mariju Galindo.

Rīt Liepājniece/Ozoliņa apakšgrupas pēdējā mačā tiksies ar ungārietēm Esteri un Zofiju Vašvāri.

Tikmēr uzvaru apakšgrupas pirmajā spēlē izcīnīja Latvijas vīriešu duets Olivers Bulgačs/Dāvis Teteris, kas ar 2-1 (21:17, 23:25, 15:6) pieveica paragvajiešus Juliano Masari un Pavlo Portiljo. Rīt Latvijas pārim mačs ar Kārsonu Bārnsu un Eidenu Kīferu no ASV, bet piektdien būs jāspēlē ar brazīliešiem Mateusu de Paulu un Gabrielu Zuliani.

Izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas pirmo triju vietu ieguvēji, grupas uzvarētājiem nodrošinot vietu "play-off" otrajā kārtā.

Pirms diviem gadiem pasaules U-21 meistarsacīkstēs Latvijas sportisti nepārvarēja kvalifikāciju. Rinalds Aišpurs un Adris Bedrītis ieņēma dalītu 33. vietu, Namiķe/Brailko - 37., bet Kristīne Briede un Vanesa Grosberga - dalītu 45.vietu.

Labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Samoilova uzvara 2005.gadā Riodežaneiro. Vīriešu konkurencē latvieši vēl trīsreiz tikuši pie medaļām, kamēr sievietēm līdz medaļām aizsniegties nav izdevies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu