Latvijas biatlonistēm Pasaules kausa posms noslēdzas pēc sprinta sacensībām

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Baiba Bendika un Sanita Buliņa ceturtdien Francijā Pasaules kausa posmā biatlonā sprinta sacensībās ierindojās attiecīgi 78. un 90. vietā, nekvalificējoties iedzīšanai.

Bendika trasē devās ar 52. numuru un guļus šaušanā "nopūdelēja" trešo un ceturto šāvienu, iedragājot izredzes uz augstu vietu un dalību iedzīšanas sacensībās sestdien.

Šaušanā stāvus Bendika kļūdījās pirmajā šāvienā, pārējos lodēm trāpot mērķī.

Finišā viņa ierindojās 78. vietā divas minūtes un 33,2 sekundes aiz norvēģietes Martes Ulsbū Reiselannas.

Sanita Buliņa, kura startēja ar 82. numuru, šaušanā guļus kļūdījās trīsreiz, toties stāvus sašāva visus piecus mērķus, finišēdama 90. vietā trīs minūtes un 18,2 sekundes aiz uzvarētājas.

Cīņā par uzvaru nekļūdīgi šāva Reiselanne, kura francūzieti Anaisu Beskonu, kura arī bija perfekta šaušanā, apsteidza par 15,4 sekundēm.

Trešā ar diviem "pūdeļiem" bija zviedriete Elvīra Ēberga, kura no uzvarētājas atpalika 16,1 sekundi.

Ceturtā finišēja austriete Liza Terēza Hauzere, piektā - krieviete Kristina Rezcova, sestā - baltkrieviete Dinara Alimbekova.

Sacensībās startēja 105 biatlonistes.

Pirmā posma sprintā Bendika izcīnīja 14. vietu, Buliņa finišēja 88. pozīcijā, otrajā posmā Buliņa apsteidza Bendiku, ierindojoties attiecīgi 73. un 104. vietā, bet trešajā posmā Bendika sasniedza labāko rezultātu šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās, ierindojoties devītajā vietā, kamēr Buliņa ieņēma 98. vietu.

Iedzīšanā gan Latvijas biatlona līderei Bendikai tik labi neveicās, ar piecām kļūdām šaušanā ierindojoties 37. vietā.

Uzvaru pirmajās sprinta sacensībās svinēja zviedriete Hanna Ēberga, otrajās pārāka bija austriete Liza Terēza Hauzere, bet trešajās - baltkrieviete Hanna Sola.

Piektdien desmit kilometru sprinta sacensības aizvadīs vīrieši, sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien - sacensības distancē ar kopēju startu.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu