Latvijas kērlingistes neklātienes cīņā saglabā izredzes uz olimpisko ceļazīmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kērlingistes
Latvijas kērlingistes Foto: curling.lv

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pēc Skotijas uzvaras pār Itāliju ceturtdien Leivārdenā turpinās cīņu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Skotija savā pēdējā cīņā ar 8:1 sagrāva Itāliju, nodrošinot Latvijai vietu labāko četriniekā un sacensību turpinājumu.

Cīņu komandas vienojās pārtraukt jau pēc sešiem endiem.

Latvijai un Itālijai pēc astoņām spēlēm ir vienāda bilance - 4-4, taču savstarpējā cīņā Latvijas kērlingistes bija pārākās, tāpēc kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu un varēs turpināt cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

Pirmo no trim olimpiskajām ceļazīmēm Leivārdenā izcīnīja pamatturnīra uzvarētāja Skotija, kas, tāpat kā Dienvidkoreja un Japāna, turnīru noslēdza ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem.Tā kā visas izlases savstarpējās cīņās bija guvušas pa uzvarai, vietu sadalījumu noteica papildrādītājs - attālums no "mājas" centra kvalifikācijas metienā, kas vislabākais bija Skotijai - 27,39 centimetri.

Otrajā vietā ierindojās Dienvidkoreja ar papildrādītāju 34,27 centimetri, bet trešajā - Japāna ar papildrādītāju 34,61 centimetrs. Šīs abas izlases piektdien, Latvijas laika plkst.11, noskaidros otrās ceļazīmes īpašnieces, bet šīs spēles zaudētāja sestdien būs Latvijas pretiniece.

Latvijai cīņa ar turnīra otrās un trešās vietas mača zaudētāju sāksies sestdien, kad Latvijā būs plkst.11.

Jau ziņots, ka pamatturnīra spēlēs Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, ar 8:4 uzvarēja Itāliju, ar 8:6 pieveica Igauniju, ar 8:7 - Turciju un ar 9:6 - Čehijas komandu, bet piekāpās Japānai ar 1:9, Vācijai ar 7:8 un Skotijai ar 5:9.

Komandas vispirms izspēlē apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu