WA prezidents Ko paredz, ka Krievijas diskvalifikācijai gals pienāks jau pavisam drīz

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastians Ko
Sebastians Ko Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules Vieglatlētikas savienības (WA) prezidents Sebastjans Ko sagaida drīzas Krievijas diskvalifikācijas beigas, prognozējot saistībā ar dopinga pārkāpumiem valsts mērogā piešķirtās diskvalifikācijas atcelšanu jau nākamgad.

Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) darbība starptautiskajās sacensībās tika apturēta 2015.gadā, Krievijas no dopinga tīrajiem sportistiem ļaujot startēt kā neitrālajiem sportistiem.

WA uzsver, ka VFLA ar jaunu vadību un struktūru ir krietni progresējusi dopinga apkarošanā.

"Mēs virzāmies pareizajā virzienā. Un jā, beigas tuvojas," Ko ceturtdien sacīja žurnālistiem.

Ko uzsvēra, ka vissvarīgākais VFLA tiesību atjaunošanas kritērijs ir tas, ka WA padome un lielākā daļa sportistu "ir absolūti pārliecināti, ka Krievijai jāļauj atgriezties WA rindās".

Ko arī atgādināja jau iepriekš teikto par to, ka jāturpina sekot līdzi nepieciešamajām izmaiņām pašreizējā pasaules čempionātu formātā un programmā.

Viņš piebilda, ka sportam ir jābūt vieglāk saprotamam, kas nozīmē arī novecojušu noteikumu atjaunināšanu vai atcelšanu. Viņš atklāja, ka WA risina sarunas ar 2024.gada olimpisko spēļu Parīzē organizatoriem un Starptautisko Olimpisko komiteju par krosa iekļaušanu spēļu programmā.

Ko neizslēdz iespēju kādai vieglatlētikas disciplīnai pretendēt uz vietu arī ziemas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu