Latvijas futbola izlase uzzinājusi divus no trim pretiniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlase.
Latvijas futbola izlase. Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas vīriešu futbola izlase 2022./2023.gada Nāciju kausa sezonā tiksies ar Andoras un Lihtenšteinas valstsvienībām, kā arī Kazahstānas un Moldovas pāra zaudētāju, noskaidrojās ceturtdien Nionā notikušajā izlozē.

Latvija spēlēs pēc spēka ceturtajā jeb vājākajā līmenī - D līgā, kur cīnīsies pirmajā grupā. Otrajā grupā, kurā būs trīs komandas, spēlēs Malta, Sanmarīno, kā arī Kipras un Igaunijas pāra zaudētāja.

Dueļu Kazahstāna - Moldova un Kipra - Igaunija uzvarētāji divu spēļu summā saglabās tiesības spēlēt C līgā, bet dueļu zaudētāji pārcelsies uz D līgu.

Kazakevičs sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) stāsta, ka viņš no izlozēm nekad neko īpašu negaida - viņam tās ir tikai fakta konstatācija. Treneris atzīmē to, ka vēlējās būt četru komandu grupā, lai būtu lielāks spēļu skaits un ilgāks turnīrs.

"Runājot par mūsu grupu, galīgo spēku samēru varēsim noteikt tikai pēc martā paredzētajām "play-out" spēlēm, kurās noskaidrosies, vai spēlēsim ar Kazahstānu vai ar Moldovu. Taču skaidrs, ka Nāciju D līgā pretinieki var būt tikai tādi, pret kuriem mums ir jāizvirza konkrēti mērķi cīnīties par uzvaru katrā atsevišķā spēlē un arī visā grupā," norāda Kazakevičs.

Viņš arī uzsver, ka Nāciju līgā daudz kas būt atkarīgs no pašiem, no izlases spējas realizēt izveidotās iespējas un uzvarēt spēles.

"Pati izloze ir pilnībā "okei". Šobrīd ir svarīgi sagatavoties spēlēm, izanalizēt pretiniekus un nokoncentrēties tieši uz mūsu pašu komandas spēli, uz savu sniegumu," saka Kazakevičs.

C1 grupā spēlēs Turcija, Luksemburga, Lietuva un Fēru salas, C2 grupā cīnīsies Ziemeļīrija, Grieķija, Kosova, kā arī Kipras un Igaunijas pāra uzvarētāja, C3 grupā būs Slovākija, Baltkrievija, Azerbaidžāna, kā arī Kazahstānas un Moldovas dueļa uzvarētāja, bet C4 grupā tika salozētas Bulgārija, Ziemeļmaķedonija, Gruzija un Gibraltārs.

B1 grupā spēkosies Ukraina, Skotija, Īrija un Armēnija, B2 grupā būs Islande, Krievija, Izraēla un Albānija, B3 grupā salozētas Bosnija un Hercegovina, Somija, Rumānija un Melnkalne, bet B 4 grupā - Zviedrija, Norvēģija, Serbija un Slovēnija.

Spēcīgākajā līmenī jeb A līgā A1 grupā cīnīsies Francija, Dānija, Horvātija un Austrija, A2 grupā spēlēs Spānija, Portugāle, Šveice un Čehija, A3 grupā būs Itālija, Vācija, Anglija un Ungārija, bet A4 grupā izloze kopā saveda Beļģiju, Nīderlandi, Poliju un Velsu.

Nākamgad ziemā Katarā plānotā FIFA Pasaules kausa finālturnīra dēļ 2022.gadā būs izmaiņas arī starptautisko izlašu spēļu kalendārā. UEFA Nāciju līgas spēles nākamgad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtība vēl nav apstiprināta, tātad vēl nav zināms, vai UEFA Nāciju līgas rezultātiem būs ietekme uz kvalificēšanos nākamajām meistarsacīkstēm. Pašlaik tiek plānots, ka "Euro 2024" kvalificēšanās kārtība tiks apstiprināta 2022.gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu