Bļugers par dalību olimpiskajās spēlēs: Tagad neviens neko skaidri nevar atbildēt...

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistiem ir svarīgi zināt, kādi noteikumi un procedūras būs jāievēro Pekinas olimpiskajās spēlēs, uzsver Latvijas izlases un Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers.

Septembra sākumā NHL un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) panāca vienošanos ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) par spēlētāju dalību 2022.gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu turnīrā. Tomēr pēdējie Covid-19 uzliesmojumi komandās un neskaidrība par noteikumiem Pekinā radījusi bažas par hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs. Līgumā ir atruna, ka to var lauzt, ja NHL/NHLPA uzskatīs, ka Covid-19 pandēmijas apstākļi ir apgrūtinoši vai nedroši spēlētājiem

"Šobrīd visvairāk jautājumu ir par to, kādi būs noteikumi un procedūras. Domāju, ka ir svarīgi, lai pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm būtu skaidri noteikumi. Labprāt spēlētu olimpiskajās spēlēs, bet viss būs atkarīgs no dažādiem apstākļiem, piemēram, kādas sekas iestājas tad, ja konstatē inficēšanos. Tomēr domāju, ka tagad īsti neviens neko skaidri nevar atbildēt," pēc ceturtdienas treniņa sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem stāstīja Bļugers.

Latviešu uzbrucējs arī stāstīja, ka, strādājot kopā ar spēlētāju attīstības treneri Metu Kalenu, dažādojis savu spēli.

"Ja kas nesanāk, tad mēs pamainām stratēģiju, kas palīdzētu stiprināt manu pārliecību un justies komfortablāk. Savas karjeras laikā viņam bija līdzīgs statuss un funkcijas komandā, kā tagad ir man," atzīmēja Bļugers.

"Penguins" izturējusi 32 mazākumus pēc kārtas, kas ir arī liels Bļugera nopelns, jo centra uzbrucējs bieži darbojās laukumā tieši tad, kad pretiniekiem ir viena vīra pārspēks. Tāpat viņš uzlabojis iemetienu statistiku, šosezon pārsniedzot 50% robežu - 54,8%.

"Pirms vairākiem gadiem biju vienveidīgāks spēlētājs, bet nonākot NHL redzēju, ka spēlētāji šeit ir stiprāki un gudrāki. Ja iepriekš centos iemetienā dabūt ripu un uzreiz atspēlēt atpakaļ, tad tagad mēģinu pielietot dažādus paņēmienus, lai traucētu pretiniekam uzvarēt iemetienu," stāstīja Bļugers.

Bļugers šajā sezonā 28 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +3.

"Penguins" ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu