Martinam Dukuram pirmā uzvara šosezon

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) piektā posma sacensībās Altenbergas trasē Vācijā. Viņa vecākais brālis Tomass Dukurs ierindojās 8. vietā. 

M. Dukurs divu braucienu summā finišēja minūtē un 53,9 sekundēs, un izcīnīja pirmo uzvaru šajā Pasaules kausa sezonā.

Savukārt T. Dukurs divu braucienu summā finišēja minūtē un 54,84 sekundēs, uzvarētājam zaudējot 0,94 sekundes.

Otro vietu divu braucienu summā ieņēma Vācijas skeletonists Aksels Jungks, kurš no M. Dukura atpalika 0,19 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās vācietis Kristofers Grothērs, piekāpjoties Latvijas sportistam 0,41 sekundi.

M. Dukurs aizvadīja stabilu pirmo braucienu, trasi veicot 57,02 sekundēs, taču nespēja uzņemt pietiekoši lielu ātrumu un līderim pēc pirmā brauciena vācietim Akselam Jungkam piekāpās 0,23 sekundes.

Arī T. Dukurs aizvadīja labu braucienu, kas ļāva ieņemt sesto vietu pēc pirmā brauciena, vācietim zaudējot 0,56 sekundes.

Labāko trijnieku noslēdza Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, kurš no sava tautieša atpalika 0,24 sekundes.

Posma kopvērtējums
Posma kopvērtējums Foto: Ekrānšāviņš

M. Dukuram pirmajā braucienā bija septītais starta numurs, bet T. Dukuram - 14. no 29 skeletonistiem.

M. Dukurs sezonu sāka ar otro vietu, piekāpdamies vien Aleksandram Tretjakovam no Krievijas, otrajā posmā viņš palika vien 11.pozīcijā, trešajā izcīnīja trešo vietu, bet ceturtajā ierindojās ceturtajā pozīcijā. T. Dukura aktīvā pirmajos posmos ir 16., 18. un divas septītās pozīcijas.

Kopvērtējumā vadībā ir otrā posma uzvarētājs Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, kurš sakrājis 1035 punktus. Otrais ar 1021 punktu ir viņa tautietis un trešā posma uzvarētājs Aksels Jungks, bet uz trešo vietu ar 963 punktiem ir pakāpies M. Dukurs. T. Dukurs ar 672 punktiem ir pakāpies uz desmito vietu.

Martins Dukurs iepriekšējā sezonā desmito reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot pirmajos četros posmos, taču Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu pēc 11 zelta medaļām pēc kārtas, bet pasaules meistarsacīkstēs Vācijas trasē Altenbergā nācās samierināties tikai ar 16. vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs, vienreiz posmā (Siguldā) kāpjot uz goda pjedestāla, Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja trešais. Eiropas čempionātā viņam tika sestā, bet pasaules čempionātā - septītā vieta.

Iepriekšējā sezonā Altenbergā, kur sportisti šosezon sacentās arī trešajā Pasaules kausa posmā, tika dalītas pasaules čempionāta medaļas. Uzvarēja mājinieks Grothērs, otrais bija Tretjakovs, bet trešais - vēl viens mājinieks Aleksandrs Gasners.

Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Reuters/ScanPix

Sievietēm pirmais brauciens, kurā trasē dosies arī Latvijas skeletoniste Endija Tērauda, sāksies plkst. 15.30, un otrais būs pusotru stundu vēlāk. Sacensību otro braucienu tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā attiecīgi divnieku un četrinieku ekipāžām.

Kopš 2006. gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamais pasaules kausa posms tiks aizvadīts Siguldā, kam sekos vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu