Vītoliņš: Pašlaik mūsu problēma ir ātrums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Rezultāts, protams, neapmierina, jo abās spēlēs piedzīvotas divas neveiksmes," par aizvadīto pārbaudes turnīru Šveices pilsētā Fispā sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. 

Ceturtdien Vītoliņa vadītā Latvija valstsvienība ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās mājiniecei Šveicei.

Savukārt pirmajā turnīra cīņā Vītoliņa padotie cieta neveiksmi (2:6) pret Slovākiju.

"Rezultāts, protams, neapmierina, jo abās spēlēs piedzīvotas divas neveiksmes. Tomēr šis bija labs starta posms, gatavojoties olimpiskajām spēlēm. Kā mēs redzējām, tad lielākā atšķirība no iepriekšējā turnīra bija spēles ātrums," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts Vītoliņš. "It sevišķi pret Šveices komandu. Pirmajā trešdaļā bija grūtības tikt līdzi viņu ātrumiem. Tas mums radīja problēmas."

Spēlē pret Slovākijas izlasi Vītoliņš saskatījis daudz pozitīvu aspektu. 

"Labi kontrolējām ripu, taču disciplīna mūs atkal pievīla. Nopelnījām divus nevajadzīgus noraidījumus, kā rezultātā ielaidām divus vārtus. Otrie no viņiem bija kuriozi. Ir mums pie kā piestrādāt," norādīja treneris. 

"Savukārt otrajā mačā mēs ļoti labi darbojāmies mazākumā. Četratā pret pieciem šveiciešiem nedevām praktiski nevienu iespēju iemest vārtus," pauda Vītoliņš. "Pēc haotiska pirmā perioda izdevās pārorientēties un izmainīt savu spēli. Protams, vēlējāmies uzvarēt. Pietrūka noslēdzošā metiena, lai ar "gaļu" dabūtu ripu vārtos."

Latvijas izlases galvenais treneris uzskata, ka komandas problēma ir ātrums, ko nepieciešams uzlabot. Tāpat jāpiestrādā pie lēmumu pieņemšanas, agresivitātes vārtu priekšā un metieniem.

"Nav jāmeklē kaut kas skaistāks. Vienkāršā pozīcijā ir jāizdara metiens un jāiet uz vārtiem. Abi mūsu pretinieki spēlēja šādā manierē. Šis ir process. Virziens ir zināms, kas mums pietrūkst. Kā jau es teicu, bija arī labas lietas. Gatavojamies tālāk," sacīja Vītoliņš. 

Vītoliņam darbā ar nacionālo izlasi Šveices turnīrā asistēja Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpējās Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumu pildīja Pēteris Groms.

Kopīgus ledus treniņus Daugavas ledus hallē nacionālā izlase aizvadīja 13. un 14. decembrī. Uz Šveici komanda devās trešdien, 15. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu