Foto un video ⟩ Ar uzvarētāju paziņošanu četrās nominācijās atklāta projekta "Sporta visa klase" sezona

CopyDraugiem X Whatsapp

Ar uzvarētāju paziņošanu četrās nominācijās piektdien ar kopīgu Ziemassvētku pasākumu atklāta projekta "Sporta visa klase" astotā sezona, informēja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

LOK projekta "Sporto visa klase" astoto sezonu atklāja ar kopīgu Ziemassvētku noskaņās veidotu tiešsaites pasākumu. Šogad projektā, kurā tā dalībniekiem jāsporto katru dienu, piedalās 314 klases un vairāk kā 7000 bērni no 106 skolām.

LOK jau ceturto gadu projekta ietvaros pasniedz arī speciālbalvas četrās nominācijās: aktīvākā pašvaldība; aktīvā izglītības iestāde; atsaucīgākā klases audzinātāja; atsaucīgākais sporta pedagogs vai pedagoģe.

Nominācijas tiek pasniegtas ar mērķi pateikties projekta dalībniekiem, kuru iesaiste, atbalsts un pašatdeve projektam ir neatsverams.

Šogad aktīvākās pašvaldības nominācijā uzvarētāja ir Talsu novada pašvaldība, projektā piedaloties 11 novada klasēm.

Aktīvā izglītības iestāde ir Gulbenes novada vidusskola, no kuras projektā piedalās 17 klases.

Atsaucīgākā klases audzinātāja ir Sarmīte Gobiņa no Gulbenes novada vidusskolas, kura "vienmēr aktīvi iesaistās projekta norisē un sniedz ieteikumus projekta uzlabošanai, turklāt esot gan klases audzinātājai, gan sporta skolotājai".

Savukārt atsaucīgākais sporta pedagogs ir Sergejs Dolotins no Āgenskalna sākumskolas, kurš "vienmēr aktīvi iesaistās un dod vērtīgus padomus projekta norisē". Turklāt šajā gadā viņš ir nominēts arī Trīs zvaigžņu balvas nominācijā "Gada sporta skolotājs".

LOK prezidents Žoržs Tikmers atzīmē, ka projekts no sešām klasēm sešās pašvaldībās ir izaudzis par projektu visas valsts mērogā, jo tajā ir pārstāvētas 36 no 43 pašvaldībām.

"Covid-19 radītie apstākļi mums neļauj klātienē sajust šī projekta kopības sajūtu, taču jau otro gadu cenšamies dalībniekiem radīt piederības sajūtu tiešsaistes pasākumā. Šogad projekta atklāšana notiek pirms Ziemassvētkiem, un īpašs prieks mums ir par to, ka kopā ar mūsu partneriem esam sagatavojuši un jau nosūtījuši dāvanas ikkatram projekta dalībniekam," stāsta Tikmers.

Programma "Sporto visa klase" tika radīta 2013.gadā ar mērķi 2. - 6.klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās. Tā ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus.

Programmas "Sporto visa klase" idejas autors ir olimpiskais vicečempions airēšanā un LOK prezidents Žoržs Tikmers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu