Latvijas biatlonistiem pieticīgi rezultāti sprintā; uzvar Bē

CopyDraugiem X Whatsapp
Juhanness Tīngnēss Bē
Juhanness Tīngnēss Bē Foto: AFP/SCANPIX

Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš piektdien Francijā Pasaules kausa biatlonā posmā sacensībās sprintā ierindojās attiecīgi 89., 100. un 105.vietā, neiekļūstot iedzīšanas sacensībās.

Patrijuks trasē devās ar 86. numuru un guļus šaušanā "nopūdelēja" divreiz, vēl reizi garām mērķim šaujot šaušanā stāvus. Finišā viņš ierindojās 89. vietā divas minūtes un 59,5 sekundes aiz uzvarētāja norvēģa Juhannesa Tīngnēsa Bē.

Mise, kurš startēja ar 82. numuru, šaušanā kļūdījās trīsreiz, finišēdams 100. vietā trīs minūtes un 34,9 sekundes aiz uzvarētāja.

Slotiņš jau pirmajā ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz, sacensības beidzot ar četriem "pūdeļiem" un 105. vietu, Bē zaudējot trīs minūtes un 56,3 sekundes.

Latvieši iedzīšanas sacensībās, kurās piedalās labākie 60 biatlonisti, neiekļuva.

Uz goda pjedestāla piektdien kāpa tikai tie, kuri sašāva visus desmit mērķus.

Bē apsteidza krievu Eduardu Latipovu par 7,2 sekundēm, bet tautieti Filipu Annešenu - par 18,2 sekundēm.

Sacensībās startēja 110 biatlonisti.

Sprinta kopvērtējumā ar 179 punktiem vadībā ir zviedrs Sebastians Sāmuelsons. Viņam ar 171 punktu seko francūzis Emiljēns Žakelēns un ar 158 punktiem - krievs Eduards Latipovs.

Visu disciplīnu kopvērtējumā pēc septiņām sacensībām vadībā ar 282 punktiem ir Sāmuelsons. 279 punkti ir Žakelēnam un 259 punkti - norvēģim Vetlem Šostadam Kristiansenan.

Ceturtdien desmit kilometru sprintā sievietēm Baiba Bendika un Sanita Buliņa ierindojās attiecīgi 78. un 90. vietā.

Sezonas vērtējumā sprintā pēc četrām no deviņām sacensībām līdere ar 185 punktiem ir Reiselanne. Viņai ar 184 punktiem seko baltkrieviete Hanna Sola un ar attiecīgi 161 un 160 punktiem - zviedrietes Hanna un Elvīra Ēberjas. Bendika ar 59 punktiem ierindojas 22.vietā 66 punktus guvušo biatlonistu vidū.

Visu disciplīnu kopvērtējumā līdere pēc septiņām sacensībām ar 336 punktiem ir Ulsbū Reiselanne. Alimbekovai ir 275 punkti, bet viņas tautietei Solai - par punktu mazāk. Bendika ar 78 punktiem ieņem 32.vietu 74 punktus guvušo sportistu vidū.

Sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien - sacensības distancē ar kopēju startu.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu