Elvīra Ēberga Pasaules kausa posmā biatlonā uzvar iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvīra Ēberga
Elvīra Ēberga Foto: AFP/SCANPIX

​Zviedrijas sportiste Elvīra Ēberga sestdien Francijā uzvarēja Pasaules kausa posmā biatlonā sacensībās iedzīšanā.

Ēberga, kurā sprintā bija trešā, reizi šaušanā kļūdījās pirmajā un pēdējā šautuvē, finišēdama 29 minūtēs un 27 sekundēs.

Tā viņai bija pirmā uzvara karjerā Pasaules kausa posmos individuālajās disciplīnās.

Otro vietu ar vienu "pūdeli" ieņēma francūziete Žūlija Simona, kura sprintā bija vien 13. vietā. Viņa no uzvarētājas atpalika 4,2 sekundes.

Kopā ar māsu uz goda pjedestāla kāpa arī sprintā desmito vietu ieņēmusī Hanna Ēberga, kura ar divām kļūdām šaušanā no māsas atpalika par 11,6 sekundēm.

55 dalībnieču konkurencē ceturtā ar trim soda apļiem finišēja uzvarētāja sprintā norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanne, piektā - itāliete Liza Vitoci un sestā - francūziete Anaisa Beskona, kura sprintā bija otrā.

Sezonas vērtējumā iedzīšanā pēc trim no septiņām sacensībām līdere ar 163 punktiem ir Reiselanne. Viņai ar attiecīgi 144 un 126 punktiem seko zviedrietes Elvīra un Hanna Ēbergas. Bendika ar četriem punktiem dala 59. vietu 63 punktus guvušo biatlonistu vidū.

Visu disciplīnu kopvērtējumā līdere pēc astoņām sacensībām ar 379 punktiem ir Ulsbū Reiselanne. E.Ēberjai ir 327 punkti, bet baltkrievietei Dinarai alimbekovai - par 22 punktiem mazāk. Bendika ar 78 punktiem ieņem 33.vietu 79 punktus guvušo sportistu vidū.

Sestdien iedzīšanā sacensības aizvadīs arī vīrieši.

Jau ziņots, ka ceturtdien Baiba Bendika un Sanita Buliņa sprintā ierindojās attiecīgi 78. un 90. vietā, neiekļūstot iedzīšanas sacensībās.

Svētdien notiks sacensības distancē ar kopēju startu.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu